Fruct de acai, beneficii pentru inimă, afrodisiac, previne cancerul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Acest fruct bogat în antioxidanți este cunoscut de secole pentru proprietățile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar și energizare. 

Fructul de acai este unul dintre cele mai sănătoase fructe oferite de natură.

Beneficiile fructului de acai


Acai este o planta indigenă găsită cel mai frecvent în pădurile amazoniene. O ruda exotică a afinelor și merișoarelor, fructul de acai poate ajuta în prevenirea afecțiunilor asociate cu oxidarea celulară, dar prezintă și numeroase alte efecte benefice pentru sănătate

1. Sănătatea inimii

Similar cu vinul rosu, cercetările demonstrează ca fructele de acai conțin cantități mari de antocianine, un antioxidant vegetal care reduce nivelul colesterolului în sânge. De asemenea, acaiul este bogat în steroli vegetali care au efect protector asupra celulelor inimii, prevenind formarea de cheaguri de sânge, îmbunătățind circulația sanguină și relaxând vasele de sânge.

2. Agent antibacterian, antiviral și antiparazitic

Oamenii de știință de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro au demonstrat că extractul de acai ajută în lupta împotriva infecțiilor virale și parazitice. 

3. Ajutor în curele de slăbire

Numit de către sutritionisti un super-aliment, acaiul nu numai că ne ajută să slăbim, dar ne ajută să menținem o greutate sănătoasă. Un studiu foarte interesant a demonstrat că fructele de acai reduc efectele negative ale unei diete bogate în grăsimi.

4. Menține sănătatea pielii

În zilele noastre, foarte multe produse cosmetice conțin ulei de acai datorită conținutului ridicat de antioxidanți al acestuia. Mai mult, uleiul de acai este o alternativă naturală pentru produsele de îngrijire a pielii bazate pe chimicale. Consumate ca aliment, fructele de acai vor da, de asemenea, pielii tale strălucire și prospețime.

5. Sănătate celulară îmbunătățită

Antocianinele care se găsesc în fructele de acai joacă un rol important în mecanismul de protecție celulară, ajutând celulele să rămână puternice împotriva atacurilor radicalilor liberi.

Citește și: Efectul surprinzător al nucilor asupra sănătăţii bărbaţilor 

6. Poate ajuta la prevenirea cancerului

Acaiul are un conținut ridicat de vitamina C și acid elagic, o combinație imunostimulatoare care s-a dovedit eficientă în limitarea dezvoltării cancerului. Un studiu publicat de "Jurnalul de Chimie Agroalimentară" a descoperit că polifenolii extrași din fructele de acai pot reduce înmulțirea celulelor de cancer cu până la 56-86%. Se crede că fitochimicalele acaiului pot opri procesul de carcinogeneză la nivel molecular, în acest fel ucigând celulele canceroase înainte să se multiplice. Fructul de acai este, în special, indicat pentru prevenirea prostatei.

7. Efecte anti-îmbătrânire

Cu un conținut extrem de ridicat de fitochimicale (antioxidanți), fructele de acai pot contribui la încetinirea sau inversarea procesului de îmbatranire cauzat de inflamații sau oxidarea celulelor. Fructele de acai sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți de pe planetă, o singură boaba conținând de zece ori mai mulți antioxidanți decât strugurii, și de două ori mai mulți decât afinele.

8. Sex mai bun

Aceast faimos fruct ajută la creșterea circulației sângelui în organismul uman, un fapt care poate contribui la creșterea libidoului, mai ales pentru bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel