Data publicării:

Fritz îi taie stejarul Regelui Ferdinand. ”Nu mai poate fi salvat”

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură video Opinia Timişoarei Facebook
Captură video Opinia Timişoarei Facebook

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că stejarul plantat în oraş de regele Ferdinand va fi tăiat. 

Stejarul plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923 în Piața Libertății din Timișoara va fi tăiat. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că acesta s-a uscat și nu mai putea fi salvat.

„Un moment dureros pentru Timișoara - tăiem stejarul din Piața Libertății care a fost plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923. A fost grav afectat de lucrările de reabilitare a pieței, s-a uscat de câțiva ani și nu mai putea fi salvat”, a anunțat vineri Dominic Fritz.

Conform acestuia, Majestatea Sa Margareta a acceptat invitația de a planta, săptămâna viitoare, în locul lui un alt stejar, ca semn de respect pentru legătura istorică pe care Timișoara o are cu Casa Regală.

Primarul Timișoarei a anunțat că trunchiul stejarului sădit de Regele Ferdinand I va fi donat Facultății de Arte și Design din Timișoara și va fi transformat într-o operă de artă care va fi amplasată într-un spațiu public.

„Acum facem tot posibilul să salvăm celălalt stejar din Piața, plantat tot în 1923 de Regina Maria. Intervențiile au fost recomandate în urma unui studiu realizat de specialiștii Asociației Peisagiștilor din România (ASOP) - Filiala Teritorială Vest pentru a-l proteja”, a mai spus Fritz, citat de Mediafax.

Cât de greu e să închiriezi o bicicletă în Timişoara lui Dominic Fritz: "Doar pentru cei cu buletin de Timişoara"

"Epopeea bicicletelor sau de ce e bine să ai lucrul tău!

Să vă povestesc dragilor prin ce a trebuit să trec eu, un turist care dorea să folosească o bicicletă din sistemul de transport modern si verde-movuliu al Timişoarei. Să fi fost marți de când primăvara și vremea bună mă îndemnau să ies puțin în natură - urbană de altfel - pe malul Begăi bogat în parcuri înflorite, trotuare și piste de tot felul. Fiind in delegaţie, plecat cu maşina, fără dotarea personală cu două roţi, primul meu gând a fost să închiriez o bicicletă sau o trotinetă măcar, să pot să dau un tur al centrului, să vizitez ce se poate vizita.

Cu trotinetele am terminat repede, după o plimbare pe jos prin centru am realizat că acestea nu există (culmea e că în Brasov, unde e mult mai frig, acestea sunt deja pe străzi la folosinţă). Nu pot decât să cred că administraţia locala nu a aprobat aceste mijloace private, încercând să îşi protejeze propriile dotări orăşeneşti. Bun, kein Problem, o să iau o bicicletă din cele mov aflate în rastelele special amenajate peste tot prin oraş. Mă echipez cât pot de sport şi pornesc cu încredere către cel mai apropiat loc unde văzusem că există acestea. Mă aşteptam să trebuiască vreo aplicaţie descărcată, să îţi faci vreun cont ceva, să încarci un card….dar până să purced la toate astea, citesc informaţiile de pe panoul de la rastel: pentru a elibera bicicleta ai nevoie de un card STPT (societatea de transport public Timişoara)", a scris un braşovean care lucrează în Timişoara pe Facebook. VEZI ŞTIREA COMPLETĂ AICI .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel