Fritatta cu pui. Se face repede, se mănâncă şi mai repede
Mai ai prin casă nişte ouă, ceva ceapă şi un pic de carne de pui? Iată o reţetă simplă de fritatta!
Seamănă cu o pizza atunci când e pusă-n farfurie, dar de multe ori poate avea un gust mult mai bun decât clasica pizza. E vorba despre fritatta. Iar dacă mai are şi pui... se transformă într-un deliciu de nerefuzat.
Fritatta e un fel de omletă spaniolă cu de toate. Unii o preferă cu legume, alţii cu ton, alţii cu pui. Iată de ce ai nevoie pentru varianta cu pui:
Ingrediente:
6 ouă mari
1 ardei capia mic
200 g piept de pui tăiat cubulețe
1 ceapă albă toccata
100 g mazăre de la conserve
150 g cașcaval ras sau brânză feta
100 ml lapte de migdale sau orice lapte
2 căței de usturoi tocați
sare și piper, după gust
1 linguriță ulei de măsline
1 legătură mărar proaspăt pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Bați ouăle cu laptele, usturoiul, sarea, piperul și mărarul tocat fin până se omogenizează.
Încălzești uleiul într-o tigaie de fontă și călești puiul până se rumenește puțin, apoi adaugi ardeiul tocat cubulețe și ceapa, continuând să amesteci pentru aproximativ 2 minute.
Completezi cu mazărea scursă bine și cu amestecul de ouă și distribui uniform. Poţi renunţa la mazăre dacă nu-ţi place.
Adaugi cașcavalul ras sau brânza feta și dai la cuptor 15 minute sau până când ouăle s-au întărit.
Ornezi cu pătrunjel și servești cât e caldă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News