Data publicării:

Fritatta cu pui. Se face repede, se mănâncă şi mai repede

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai ai prin casă nişte ouă, ceva ceapă şi un pic de carne de pui? Iată o reţetă simplă de fritatta!

Seamănă cu o pizza atunci când e pusă-n farfurie, dar de multe ori poate avea un gust mult mai bun decât clasica pizza. E vorba despre fritatta. Iar dacă mai are şi pui... se transformă într-un deliciu de nerefuzat.

Fritatta e un fel de omletă spaniolă cu de toate. Unii o preferă cu legume, alţii cu ton, alţii cu pui. Iată de ce ai nevoie pentru varianta cu pui:

Ingrediente:

6 ouă mari

1 ardei capia mic

200 g piept de pui tăiat cubulețe

1 ceapă albă toccata

100 g mazăre de la conserve

150 g cașcaval ras sau brânză feta

100 ml lapte de migdale sau orice lapte

2 căței de usturoi tocați

sare și piper, după gust

1 linguriță ulei de măsline

1 legătură mărar proaspăt pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Bați ouăle cu laptele, usturoiul, sarea, piperul și mărarul tocat fin până se omogenizează.

Încălzești uleiul într-o tigaie de fontă și călești puiul până se rumenește puțin, apoi adaugi ardeiul tocat cubulețe și ceapa, continuând să amesteci pentru aproximativ 2 minute.

Completezi cu mazărea scursă bine și cu amestecul de ouă și distribui uniform. Poţi renunţa la mazăre dacă nu-ţi place.

Adaugi cașcavalul ras sau brânza feta și dai la cuptor 15 minute sau până când ouăle s-au întărit.

Ornezi cu pătrunjel și servești cât e caldă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel