Friptură festivă de pui cu muștar, smântână şi alte ingrediente delicioase
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta intitulată „Friptură festivă de pui”.
Ingrediente pentru friptură festivă de pui
1 pui întreg
condimente pentru pui
1 kg cartofi
250 gr sparanghel
4-5 căței de usturoi
2-3 crenguțe de rozmarin
sare
piper
Pentru sos
2 linguri mustar de dijon
2 linguri muștar cu semințe
4 linguri smântână
1 cățel de usturoi
2 crenguțe de rosii cherry
ulei de măsline
Mod preparare
Se taie puiul în jumătate și se masează bine cu ulei de măsline, apoi se presară condimente. Se așază într-o tavă unsă cu ulei de măsline și se introduce în cuptor, la 175 de grade, până se rumenește bine la suprafață.
Cartofii se fierb în apă cu sare, fără a le curăța coaja. Apoi se scurg, se taie în jumătăți și se așază în tava cu puiul de la cuptor. Se presară peste ei sare și piper, iar printre ei se pun crenguțe de rozmarin și căței de usturoi. Se lasă la cuptor, alături de pui până capătă o crustă la exterior, notează a1.ro.
Sparanghelul se blanșează în apă cu sare și puțin bicarbonat, pentru 6-8 minute, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Se scurge și se trage ușor în unt. Roșiile cherry se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, aromatizat cu usturoi.
Pentru sos, conform sursei citate, se amestecă cele două tipuri de muștar cu smântâna și un cățel de usturoi răzuit.
Preparatele se servesc împreună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News