Data publicării:

Friptură de porc cu orez, ceapă și sos dulce acrișor, rețeta cu care nu dai greș

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Rețete
Rețete

Pe masa de Crăciun și nu numai, friptura de porc este nelipsită.

Ingrediente pentru friptură de porc cu orez, ceapă și sos dulce-acrișor

250 grame orez basmati și orez sălbatic

600 grame file de porc

2 linguri piper negru

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă roșie 

150 ml oțet de mere

75 ml sirop de arțar

pătrunjel

Mod preparare 

Fierbe orezul, după acoperă-l pentru a se păstra cald. Între timp, presară sare și piper pe feliile de carne. Ulterior, într-o tigaie, lasă la încins o lingură de ulei și adaugă carnea, notează divahair.ro. În uleiul rămas, călește ceapa, după care adaugă oțetul de mere și lasă amestecul să scadă. Toarnă și siropul de arțar, după care adaugă carnea de porc și las-o să se pătrundă cinci minute.

La final, pe o farfurie, așează carnea și ceapa peste orez și presară pătrunjel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel