Friptură de pește la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă, ideală de pregătit pentru noaptea dintre ani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Friptură de pește la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă, ideală de pregătit pentru noaptea dintre ani  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Friptură de pește la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă, ideală de pregătit pentru noaptea dintre ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Noul an se apropie cu pași repezi. De aceea,vă prezentăm o rețetă delicioasă de friptură de pește la cuptor, pentru că știm cât este de important să mănânci pește în noaptea dintre ani.

Friptura de pește la cuptor, înconjurată de ierburi aromatice, este o alegere excelentă pentru Revelion. Nu numai că este sănătoasă, dar este și incredibil de gustoasă. În plus, suntem siguri că știi că, dacă mănânci pește în noaptea dintre ani, vei fi mai ușor, mai suplu, în noul an. Superstiție sau nu, de ce să riști? Pe deasupra, peștele este sățios, delicios și sănătos, numai bun de mâncat dacă ești la dietă. Așa că, spor la gătit!

Friptură de pește la cuptor: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă ai nevoie de: un kilogram jumătate de pește proaspăt, o lămâie, patru sau cinci linguri de ulei, 200 de mililitri de vin alb, una sau două cepe, trei căței de usturoi, una sau două foi de dafin, o lingură de pastă de roșii, sare și piper după gust, piper boabe.

Peștele este adesea recomandat de medicii nutriționiști, datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. În plus, se prepară ușor. Iată cum:

Primul pas este să cureți peștii de solzi, branhii și intestine. Spală-i bine cu apă rece, șterge-i cu șervețele absorbante de hârtie și apoi crestează-i 1-2 centimetri. Dă-i cu sare și piper, stropește-i cu zeamă de lămâie și lasă-i la rece pentru 15 minute.

Între timp, lasă cuptorul să se încălzească.

Apoi, taie ceapa și usturoiul în bucăți mari și pune-le într-o tavă unsă cu ulei. Peste ele, pune peștii și stropește-i cu ulei. Adaugă vin, suc de roșii diluat cu puțină apă, câteva boabe de piper, sare și foi de dafin.

Pune totul în cuptorul preîncălzit pentru 50-60 de minute. Peștele se scoate din cuptor din când în când și se stropește cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine. Dacă este necesar, adaugă și câteva linguri de apă. În acest fel iese mai suculent.

După ce a trecut timpul menționat, peștele este gata. Se servește cald, alături de verdeață, zeamă de lămâie, mujdei de usturoi și salată verde. Totodată, poate fi alăturată și o garnitură de cartofi la cuptor.

Poftă bună!

Beneficiile consumului de pește

Peștele este recomandat în orice dietă. Este bogat în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitățile în care aceste substanțe minerale și nutritive se găsesc în pește diferă în funcție de tipului peștelui.

Cel slab (carne albă) conţine mai puţine grăsimi şi acizi graşi esenţiali omega-3 decât cel gras (carne roşie). Dincolo de această diferenţă, ambele tipuri de peşte, precum şi fructele de mare, au numeroase beneficii pentru organismul uman.

În orice caz, consumul de pește previne osteoporoza, anemia, cancerul, inflamațiile, boala Alzheimer, accelerează arderile și mărește aportul de calciu în organism, transmite BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel