Friptură de curcan la cuptor fragedă și suculentă în vin. Sfaturi utile pentru un preparat delicios
Friptura de curcan la cuptor fragedă este foarte sănătoasă, fiind recomandată celor mici și persoanelor în vârstă. Carnea nu conține colesterol și este indicată atât diabeticilor, cât și celor ce suferă de boli de stomac, tensiune sau fiere.
Rețeta este gata în aproximativ 2 ore, iar din ingredientele menționate obțineți circa patru porții. Mai mult de atât, preparatul este simplu de făcut și va fi îndrăgit de toți membrii familiei. O altă mâncare gătită la cuptor pe care trebuie să o încercați este rețeta de cei mai buni dovlecei.
Ingredientele necesare pentru friptura de curcan la cuptor fragedă
Friptura de curcan la cuptor este un preparat fraged și delicios, ce este simplu de pregătit. Pentru o aromă inedită, aceasta se gătește cu legume și vin. Băutura va oferi o notă de rafinament, motiv pentru care va fi apreciată chiar și de cei mai pretențioși. În cazul în care nu doriți să adăugați alcool în mâncare, puteți opta pentru bulion sau apă. De obicei, rețeta se pregătește pentru masa de Crăciun sau Paște. Pentru friptură se vor folosi pulpe superioare, inferioare sau un mixt dintre cele două tipuri. Aceasta se poate servi cu piure, salată de crudități pentru iarnă la rece sau cartofi nature și legume.
Pentru prepararea sa veți avea nevoie de 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 100 mililitri de apă rece, jumătate de kilogram de praz, 4 kilograme de pulpe de curcan, 1,5 kilograme de gogoșari sau ardei gras roșu și 700 mililitri de vin alb sec. Condimentarea mâncării se va face cu 2 linguri de boia de ardei dulce, o căpățână de usturoi tocat, o linguriță cimbru uscat, sare și piper după gust.
Cum se prepară friptura de curcan?
Mai întâi de toate se va curăța și spăla usturoiul, apoi se va pisa și se va amesteca cu 100 mililitri de apă rece. Se va condimenta apoi cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Ingredientele vor fi mixate până ce se va obține o pastă omogenă. Pulpele de curcan vor fi unse cu sosul de usturoi pe ambele părți, apoi vor fi puse într-un bol. Aceasta se va acoperi cu o folie și va fi lăsată la rece pentru minimum o oră. Se recomandă ca pulpele de curcan să fie lăsate cât mai mult timp pentru ca acestea să absoarbă aroma oferită de condimente. Între timp se vor curăța ardei, apoi vor fi tăiați în fâșii groase. Prazul va fi tocat rondele. Ulterior, legumele se vor pune uniform într-o tavă, se toarnă vinul, puțin ulei de floarea soarelui și se amestecă.
Deasupra se așază pulpele de curcan, se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor timp de o oră la 180 de grade. După cele 60 de minute se îndepărtează folia de aluminiu și se lasă la 220 de grade până ce carnea va fi rumenită și devine fragedă. La final, se scot pulpele de curcan și se pun pe un platou, ce va fi acoperit cu o folie, astfel încât să rămână calde. Tava va fi introdusă din nou în cuptor și se va lăsa la temperatura maximă până ce vinul și legumele vor scădea la consistența dorită. Când doriți să serviți mâncarea, se vor pune legumele pe un platou, apoi se va adăuga carnea cu vin deasupra.
Friptura de curcan la cuptor fragedă este o mâncare delicioasă și aromată ce este ideală pentru masa de Crăciun sau Paște. De asemenea, preparatul este foarte gustos și va fi apreciat de către musafiri, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News