Fraudă la vot în județul Cluj
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
dosar_penal
dosar_penal
Poliţiştii clujeni au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de fraudă la vot.

"Sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, şi-ar fi exercitat dreptul la vot la o secţie situată în municipiul Turda. Poliţiştii municipiului Dej au fost sesizaţi despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară", se arată într-un comunicat trimis, duminică, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, în judeţ au fost semnalate 25 de fapte care au legătură cu procesul electoral, transmite Agerpres.

"Până în prezent, la nivelul judeţului Cluj nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică, de natură să afecteze desfăşurarea procesului electoral. Au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar 6 sunt în curs de soluţionare. (...) Poliţiştii clujeni vor verifica cu celeritate toate sesizările privind eventuale nereguli în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului electoral", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel