Data publicării:

Frații Tate eliberați temporar. Urmează să fie extrădați după soluționarea problemelor din România

Autor: Mihai Preda | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Frații Tate vor fi eliberați din arest, dar extrădați în Marea Britanie după finalizarea procesului din România, relatează Reuters.

O instanță din România a aprobat cererea Marii Britanii de extrădare a lui Andrew Tate, însă extrădarea va fi amânată până la finalizarea procesului din România.

Curtea a decis eliberarea imediată din arest a lui Andrew Tate și a fratelui său Tristan. Cei doi fuseseră reținuți pentru 24 de ore în baza unui mandat de arestare emis de Marea Britanie.

Instanța de apel a motivat amânarea extrădării prin dorința de a aștepta verdictul final în procesul penal aflat pe rolul Tribunalului București.

Frații Tate au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute sub acuzații de agresiune sexuală din perioada 2012-2015, acuzații pe care echipa lor de PR le neagă categoric. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Magistraților din Westminster.

Avocații fraților Tate au salutat decizia instanței. "Salutăm decizia Curții de Apel București de a amâna extrădarea lui Andrew și Tristan Tate," a declarat Eugen Vidineac, avocatul apărării. "Această hotărâre le oferă fraților posibilitatea de a-și prezenta apărarea în mod complet și transparent."

Andrew Tate, cunoscut pentru promovarea unui stil de viață masculin extrem, a fost pus sub acuzare în România în luna iunie, alături de fratele său și două femei românce, pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional organizat în scopul exploatării sexuale a femeilor. Toți acuzații neagă aceste fapte.

Cazul se află în prezent în camera preliminară a Tribunalului București, care trebuie să decidă dacă se poate începe procesul. Având în vedere aglomerarea instanțelor românești, o decizie finală întârzie să apară.

Frații Tate au fost reținuți în arest preventiv din decembrie 2022 până în aprilie, pentru a împiedica fuga din țară sau distrugerea probelor. Ulterior, până în luna august au fost plasați în arest la domiciliu.

În prezent, aceștia se află sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară care presupune doar prezentări periodice la poliție, având libertate de circulație în rest, cu excepția părăsirii țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel