Franța, țara în care 76% din populație e vaccinată complet, dar în care numărul de cazuri noi EXPLODEAZĂ, vrea CARNET de vaccinare. Dezbateri aprinse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Este record de infectare cu SARS-CoV-2 în Franța, în ciuda procentului mare de vaccinare anti-COVID. Guvernul, în fața noii tulpini, vrea carnet de vaccinare. 

Guvernul vrea carnet de vaccinare în Franța

Guvernul francez a anunțat o înăsprire a condițiilor de acces la permisul de sănătate, pentru a face față variantei Omicron. Potrivit unui proiect de lege, permisul de sănătate va fi transformat într-un carnet de vaccinare. Autoritățile vor ca pentru a intra în restaurante, centre comerciale, săli de spectacol, muzee sau alte instituții culturale, francezii să nu mai prezinte doar un test negativ, ci dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Parlamentarii, discuții aprinse 

Discuția pe marginea acestui proiect a început luni cu dezbateri aprinse și s-a încheiat cu o pauză surpriză. Examinarea a fost oprită de parlamentari luni seara (3 ianuarie), după ce majoritatea aleșilor au votat împotriva continuării dezbaterii după miezul nopții. Până acum, dezbaterile în jurul proiectului de lege care transformă permisul de sănătate într-un carnet de vaccinare au progresat într-un ritm lent din cauza ostilității parlamentarilor din mai multe grupuri politice. Discuțiile au fost reluate în această dimineață, dar Le Monde scrie că această întârziere va amâna calendarul adoptării definitive a textului de către Parlament. Intrarea în vigoare a legii era programată pentru 15 ianuarie, dar se așteaptă ca programul să fie schimbat.

Guvernul a argumentat acest proiect de lege prin necesitatea motivării francezilor de a se vaccina, precizând că în prezent 5 milioane de oameni sunt încă neimunizați. 

Câți oameni s-au vaccinat în Franța

Potrivit site-ului Ministerului Sănătății din Franța, de la începutul campaniei de rapel, 24.861.676 de persoane au primit o doză de rapel 1.
În plus, de la începutul campaniei de vaccinare în Franța, 52.956.980 de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin (78,5% din totalul populației ) și 51.793.535 de persoane o schemă completă de vaccinare (adică 76,8% din totalul populației). Populația Franței este de 67.39 milioane de oameni.

Aproape 67 de mii de noi cazuri COVID într-o singură zi

În pofida ratei mari de vaccinare, Franța înregistrează în ultimele zile un număr uriaș de infectări. În raportul său zilnic pentru luni, 3 ianuarie 2022, Ministerul Sănătății anunță 67.641 de noi contaminări cu Covid-19 identificate în Franța în ultimele 24 de ore. Aceasta este o cifră în creștere cu 123% față de luni, 27 decembrie, scrie Quest France. Totodată, presa franceză menționează că cifrele raportate în ziua de luni a săptămânii sunt întotdeauna artificial scăzute în comparație cu realitatea, din cauza închiderii laboratoarelor duminică. În medie, pe parcursul a șapte zile, Franța înregistrează în prezent 167.364 de noi infecții cu coronavirus pe zi.

Presiunea continuă să crească în spitale.19.606 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în Franța, dintre care 3.654 se află în prezent în stare critică. Într-o săptămână, numărul pacienților internați a crescut cu 16% și cu 9% a celor aflați în stare gravă. În plus, 272 de noi decese au fost raportate luni în spitale, ducând bilanțul la 124.214 decese în total de la începutul pandemiei în 2020.

Pe 31 decembrie Franța a raportat 219.126 de noi cazuri de coronavirus, a patra zi la rând în care țara înregistrase peste 200.000 de cazuri zilnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel