Franța și Germania anunță exerciții militare comune în România
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Franța și Germania vor efectua exerciții militare comune în România și Lituania.

Franța susține că va efectua exerciții militare comune cu Germania pe Flancul Estic al NATO, în România și în Lituania. De asemenea, în comunicat se precizează că cele două țări vor sprijini în continuare Ucraina, Republica Moldova și Georgia în parcursul lor european:

„Ne-am consolidat angajamentul atât pentru Flancul Estic al Uniunii Europene, cât și al NATO.

Pentru a sprijini aliații noștri estici, militarii vor planifica exerciții comune ale Brigăzii franco-germane în Lituania și România. În acest context, subliniem angajamentul nostru de a crește rezistența partenerilor noștri estici, inclusiv prin Facilitatea europeană pentru pace și în cadrul Parteneriatului estic, și sprijinim Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe drumul lor european.

De asemenea, ne angajăm să îmbunătățim coordonarea protecției infrastructurii critice“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Palatului Élysée.

Cooperare UE-NATO

„În acest context, cele două țări ale noastre trebuie să contribuie la consolidarea capacității Europei de a se apăra și de a-și promova interesele, inclusiv prin consolidarea culturii strategice europene. Consolidarea capacităților europene de apărare este esențială, de asemenea, pentru a consolida pilonul european în NATO și printr-o cooperare consolidată UE-NATO.

Acesta este motivul pentru care Franța și Germania doresc să îmbunătățească colaborarea forțelor armate în Europa. Dorim să aducem mai aproape strategiile noastre de securitate și apărare națională. Vom continua cooperarea pentru a consolida politica de securitate și apărare comună a UE.

Vom contribui la consolidarea bazei tehnologice și industriale europene de apărare. Ne propunem, de asemenea, să promovăm consolidarea instrumentelor europene de achiziție de echipamente, în conformitate cu agenda de la Versailles. Franța și Germania sunt pe deplin angajate în acordul trilateral franco-germano-spaniol privind controlul exporturilor de arme, care este un element cheie al cooperării noastre în domeniul armamentului“, mai precizează aceeași sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel