Franţa îşi va adapta legislaţia privind libera circulaţie, pentru a evita sancţiuni din cauza romilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tigani la paris
tigani la paris

Franţa îşi va adapta legislaţia naţională în ceea ce priveşte libera circulaţie, pentru a evita vreo sancţiune din partea Bruxellesului pentru nerespectarea legislaţiei Uniunii Europene, din cauza expulzării romilor, a anunţat marţi seara ministrul Imigraţiei, Eric Besson.

"Având în vedere că ea (Comisia Europeană) are îndoieli cu privire la transpunerea Directivei 2004/38 (privind libera circulaţie a cetăţenilor UE), vom adapta legislaţia noastră pentru a ţine cont de remarcile acesteia", a declarat Besson pentru postul Public Senat, citat de Medifax.

"Nu trebuie să supralicităm diferendul pe care-l avem", deoarece, "în fapt, Franţa o aplică, pentru că principiile generale de drept ne conduc, spre exemplu, la tratamentul individual al persoanelor", a adăugat ministrul.

Besson s-a declarat "foarte încrezător şi senin asupra finalului dialogului" cu Bruxelles-ul. "Vom furniza toate dovezile, toate garanţiile necesare (pentru a demonstra) că în august a existat un tratament individual", în timpul repatrierilor romilor în România şi Bulgaria.

Comisia a hotărât, la sfârşitul lui septembrie, să angajeze, la jumătatea lui octombrie, o procedură contra Franţei pentru nerespectarea legislaţiei Uniunii, din cauza expulzării romilor, în lipsa unor garanţii, şi i-a solicitat să demonstreze că aceste acţiuni nu au fost discriminatorii.

Citeşte şi:

Viaţă de ţigan, la Paris – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel