Franța interzice jocul Candy Crush pentru funcționarii publici. Pericol de spionaj
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Beata Dudová/ Pexels
Fotografie de la Beata Dudová/ Pexels
Spre deosebire de interdicțiile de la Bruxelles și Haga, guvernul francez a vizat și aplicații și platforme occidentale din Europa și SUA.

Franța va împiedica funcționarii publici să descarce toate tipurile de platforme de social media, jocuri și aplicații de streaming video pe telefoanele lor de serviciu din cauza problemelor de securitate cibernetică și confidențialitate, potrivit unui comunicat publicat astăzi, citat de Politico.

Interdicția, care intră în vigoare imediat, include și TikTok, dar nu se limitează la platforma deținută de China.

Măsura Franței vine după interdicțiile instituțiilor europene și ale altor țări UE, cum ar fi Țările de Jos. Spre deosebire de Bruxelles și Haga, însă, Guvernul francez vizează și aplicațiile și platformele occidentale din Europa și Statele Unite.

”Aceste aplicații recreative nu sunt concepute pentru a garanta un nivel suficient de securitate cibernetică pentru a fi implementate pe instrumentele digitale ale administrației”, a declarat ministrul francez al Digitalizării, Jean-Noël Barrot.

”TikTok, dar și CandyCrush sau Netflix sunt afectate de această măsură”. S-ar putea acorda excepții în scopuri de ”comunicare instituțională”, se mai spune în comunicat.

La începutul lunii martie, purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Véran, a declarat că miniștrii și președintele Emmanuel Macron nu pot descărca aplicații de social media precum Instagram și TikTok pe telefoanele lor de serviciu. El a adăugat că guvernul lucrează la o politică simplificată pentru funcționarii publici.

La începutul acestei săptămâni, înalții oficiali ai Adunării Naționale i-au încurajat ferm pe colegii parlamentari să ”limiteze” utilizarea aplicațiilor de rețele sociale și a serviciilor de mesagerie precum Instagram, TikTok, Snap și Signal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel