Data publicării:

Franța încearcă să-l atragă pe Elon Musk pentru a construi o fabrică Tesla în țară

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Franța speră să fie ținta unei investiții din partea companiei Tesla, condusă de miliardarul Elon Musk.

Franţa speră să atragă o investiţie de la Tesla, după ce liderul companiei americane, Elon Musk, a discutat cu preşedintele Emmanuel Macron şi cu ministrul Finanţelor, Bruno Le Maire. Acesta din urmă a declarat duminică pentru LCI că este optimist în privinţa şanselor Franţei de a găzdui o uzină Tesla, fie pentru automobile, fie pentru baterii, conform Agerpres.

Elon Musk a vizitat Franţa în mai şi iunie şi s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali de rang înalt. Bruno Le Maire a spus că nu se ştie încă ce tip de uzină doreşte Musk să construiască în Franţa.

„Elon Musk știe că e binevenit în Franța”

"Sunt mai multe opţiuni posibile, dar sunt optimist că Musk va face o investiţie în Franţa", a spus Bruno Le Maire. "El - Musk nr. - a avut mai multe întâlniri cu preşedintele Republicii. Şi eu am discutat cu el. Ştie că este binevenit în Franţa. Este la latitudinea sa să ia o decizie", a adăugat Le Maire.

Bruno Le Maire a recunoscut însă că există o dificultate în găsirea unor zone industriale adecvate pentru o uzină Tesla, care să dispună de infrastructură, energie "de-carbonizată" şi spaţiu suficient. "Aceste zone vor deveni foarte rare, foarte scumpe şi foarte greu de găsit" a apreciat oficialul francez. El a atribuit această situaţie succesului unor regiuni în atragerea de noi proiecte industriale.

Franța, tot mai atractivă pentru investitori

Bruno Le Maire s-a lăudat însă că Franţa este cea mai atractivă ţară pentru investitori, datorită schimbării imaginii economice a ţării în ultimii şapte ani.

Tesla Inc. a anunţat în februarie că va construi o uzină de asamblare la Monterrey, Mexic. Aceasta va fi a treia uzină Tesla din afara SUA, după cele din China şi Germania, şi prima din America Latină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel