Franța, fără sancțiuni pentru cei prinși cu certificate false. Dacă se vaccinează împotriva Covid
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Franța, fără sancțiuni pentru cei cu vaccinare în fals (pexels)
Franța, fără sancțiuni pentru cei cu vaccinare în fals (pexels)
Hexagonul este mai ”blând” cu cei care au certificate Covid false. Dacă se vaccinează, aceștia scapă de sancțiuni.

Franța vine cu măsuri nou în privința persoanelor prinse cu certificat Covid false, relatează DPA, citat de Agerpres. Concret, aceste persoane nu vor fi sancționate dacă se decid să se vaccineze împotriva Covid, au transmis autoritățile sanitare franceze.

Totodată, a fost creată o procedură prin care centrele de vaccinare să poată şterge certificatele false din baza de date naţională, iar în acest mod nu va mai fi necesar ca poliţia să fie informată în legătură cu documentele falsificate.

Guvernul francez estimase recent că aproximativ 200.000 de certificate false de vaccinare circulau în întreaga ţară. Mai multe persoane au fost prinse de poliţie piratând date personale pentru a crea mii de documente false. Printre acestea a circulat și certificatul lui Adolf Hitler, iar metadatele acestuia, cu data de naștere 1/1/1900, nu au dus în Italia, unde a fost descoperit, ci în Franța, deoarece certificatul ar fi fost eliberat de către securitatea socială franceză (CNAM).

Termen mai scurt pentru doza booster

Termenul limită pentru imunizarea cu doza booster a fost scurtat în Franţa începând de marţi, 15 februarie. În prezent este necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid nu mai târziu de patru luni după cea de-a doua doză pentru prelungirea valabilităţii certificatului Covid.

Fără acest document, accesul la viaţa publică în Franţa este restrâns considerabil. Populaţia trebuie să fie vaccinată sau trecută prin boală pentru a putea participa la evenimente sportive şi culturale sau pentru a merge la cinematografe, cafenele şi restaurante. Certificatul european digital este necesar și pentru a călători cu avionul sau pentru călătorii pe distanţe mari cu trenul. De la 1 februarie, pentru a putea circula în blocul comunitar este necesară și doza booster.

Potrivit ultimelor date publicate de autorităţile franceze, 78,9% din populaţia Franţei este vaccinată cu schema de bază şi 55,2% a primit o doză de rapel.

În Europa, Franța e află pe primul loc în privința numărului de cazuri de infectare cu Covid, peste 21,7 milioane de persoane, iar 135.189 au murit din cauza Covid (locul 4 la nivel european).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel