Franța elimină abuzurile din construcție cu ajutorul tehnologiei Google Maps. Funcționarii publici se tem că își vor pierde locurile de muncă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto  Google Maps
Sursa foto Google Maps
Agenția Franceză de Venituri folosește inteligența artificială pentru a elimina abuzurile din clădiri. 10 milioane de euro recuperați până acum, doar că sindicatele nemulțumite protestează.

Eliminați abuzurile de construcție cu inteligență artificială. Este noul instrument pe care îl experimentează Franța și care deocamdată s-a concentrat pe piscinele ilegale, permițând fiscalului parizian să recupereze până acum 10 milioane de euro.

Sistemul de anchete dezvoltat de Direcția Generală a Finanțelor Publice (agenția de venituri din Franța), denumit ”Foncier innovant” (Teritoriu Inovator), a fost dezvoltat în colaborare cu firma de consultanță Capgemini și gigantul digital american Google: permite să fie identificate construcții sau lucrări în desfășurare datorită imaginilor aeriene ale Google Maps și  în același timp oferă posibilitatea de a verifica dacă au fost declarate și dacă sunt impozitate corect.

Sistemul compară automat fotografiile aeriene cu cadastrul municipal. De anul trecut a fost testat în nouă departamente Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute-Savoie, Morbihan, Maine-et-Loire și Vendée.

Rezultatul este că în aceste regiuni au fost descoperite 20.356 de piscine ascunse care vor fi impozitate la impozitul pe proprietate datorat pentru anul 2022. ”Acest lucru reprezintă aproape zece milioane de euro venituri suplimentare pentru municipiile afectate doar pentru anul 2022”, a declarat Direcția Generală a Finanțelor Publice către AFP citată de Europa Today.

Din aceste zece milioane de euro, 5,7 milioane au fost strânși pentru remedierea lipsei de impozitare din anii precedenți și 4,1 milioane pentru impozitul pe proprietate din 2022.

Potrivit estimărilor, ”câștigurile din punct de vedere al impozitelor directe locale ar trebui să ajungă la aproape 40 de milioane de euro în 2023”, odată ce sistemul este generalizat.

”Aceste noi resurse, care vor fi recurente parțial pentru autoritățile locale, vor asigura profitabilitatea proiectului începând cu al doilea an de implementare”, adaugă el, în timp ce costul acestuia este estimat la 24 de milioane de euro în perioada 2021-2023.

În septembrie, relatează Le Monde, sindicatul CGT-Finances Publice și-a exprimat ”îngrijorarea” față de proiect, afirmând că în acest fel inteligența artificială va înlocui funcționarii publici, într-un context de reducere continuă a personalului Ministerului de Finanțe.

Citește și:

Franța caută noi surse de energie și vrea să construiască o conductă din Spania până în sudul țării

Franța vrea să analizeze construirea unei conducte din Peninsula Iberică până în sudul Franței, în încercarea de a deschide noi surse de energie în absența gazelor naturale din Rusia.

„Spania și Germania sunt doi parteneri apropiați ai Franței; dacă vor face o propunere, o vom examina”, a declarat ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, la Paris.

Până acum, Franța, care se bazează în mare măsură pe energia nucleară, a fost precaută în ceea ce privește relansarea conductei de gaze naturale MidCat, care a fost închisă în 2017, deoarece nu era profitabilă. Conducta MidCat urmează să circule de la Barcelona prin Pirinei până la un punct de legătură cu rețeaua franceză din Barbairan, în sudul Franței, scrie Al Jazeera.

Premierul Franței le cere antreprenorilor să scadă consumul de energie cu 10%: În caz contrar, recurgem la raționalizare

Luni, premierul francez Élisabeth Borne le-a cerut antreprenorilor să-și dezvolte propriul program de economisire a energiei în septembrie, pentru că afacerile vor fi primele lovite în lunile următoare.

„Facem apel la toate întreprinderile să-și creeze propriul program de economisire a energiei în septembrie”, a spus premierul la deschiderea conferinței celei mai importante asociații patronale franceze, Medef.

„Dacă nu se întâmplă acest lucru, va trebui să impunem o reducere a consumului, iar dacă trebuie să recurgem la raționalizare, aceasta va afecta mai întâi afacerile”, a avertizat ea. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel