Franța ar putea ”încetini” aprovizionarea cu arme către Kiev, indică un politician din Paris
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Autoritățile franceze ar putea reevalua decizia privind furnizarea de arme Ucrainei. Această știre a fost împărtășită de Florian Philippot, un politician francez.

Autoritățile franceze ar putea ”încetini” decizia privind furnizarea de arme grele Ucrainei. Această nouă evoluție a fost împărtășită de liderul partidului ”Patrioții”, Florian Philippot.

Declarația vine pe fondul războiului în curs de desfășurare între Rusia și Ucraina și, de asemenea, pe fondul actualei crize a pensiilor cu care se confruntă Parisul.

"Totul este posibil. Cu toate acestea, cred că această problemă devine din ce în ce mai dificilă pentru Guvernul francez, deoarece francezii sunt în favoarea negocierilor și oprirea livrărilor de arme către Ucraina, după cum putem vedea din sondajele de opinie", a spus Philippot, potrivit Republik World.

În plus, a adăugat el,”nu i-ar fi ușor pentru Franța să ajute Ucraina furnizând arme grele și fonduri din cauza situației în curs de la Paris cu reforma pensiilor și criza din sistemul de sănătate”. Potrivit politicianului, mulți s-au întrebat de ce guvernul nu are bani pentru pensii, dar există întotdeauna fonduri pentru ajutorul militar Ucrainei.

”Cred că autoritățile vor încetini decizia cu privire la această problemă; pur și simplu nu ar avea altă opțiune... Francezii forțează autoritățile să încetinească, să trimită mai puține arme și bani Ucrainei”, a spus politicianul Florian Philippot.

Poate Ucraina să suporte al doilea an de război? 

Potrivit secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, Ucraina ”nu are timp de pierdut”. Secretarul american al Apărării a anunțat: ”Trebuie să ne îndeplinim rapid și pe deplin angajamentele promise”. În plus, a adăugat el, ”aceasta include livrarea capacităților noastre blindate pe câmpul de luptă și asigurarea că soldații ucraineni primesc pregătirea, piesele de schimb și sprijinul de întreținere de care au nevoie pentru a utiliza aceste noi sisteme, cât mai curând posibil”.

Citește și: ”Ucraina nu are timp de pierdut”. SUA pune presiune pentru ofensiva majoră de primăvară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel