Data actualizării:
Data publicării:

Franţa anunţă "criză alimentară fără precedent". Cum scapă România? Chirieac: Principala problemă a ţării, propriul Guvern

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac avertizează că, în ciuda războiului din Ucraina, principala problemă pe care o are România este chiar propriul Guvern, care nu reuşeşte să redreseze situaţia economică. 

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că alte țări, ”din Orientul Apropiat și Mijlociu, precum și din Africa, sunt foarte dependente pentru a-și hrăni populația cu ceea ce se produce astăzi în Ucraina și Rusia”.

Emmanuel Macron a acuzat Rusia că este singura națiune responsabilă pentru această criză alimentară.

”Este consecința directă a alegerilor făcute de Rusia și acest război, ceea ce înseamnă că țări din Maghreb și din Africa întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu grâu și cu cereale”, a spus Macron.

”Intrăm într-o criză alimentară fără precedent”, a adăugat Macron, potrivit BFMTV. CITEŞTE MAI MULTE AICI

"Problema României, propriul Guvern! Nu am nicio îndoială"

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la Antena 3, cum vede această situaţie, în contextul în care românii se tem de sărăcie, dar şi dacă România este în pericol de a fi atacată de Rusia lui Vladimir Putin. 

"Nu există niciun fel de posiblitate ca Rusia să atace România. S-a explicat, s-a spus de ce, NATO e mult prea puternic, Rusia s-a înglodat în mocirla din Ucraina. Nicio şansă pentru ca liderul care şi-a pierdut raţiunea, de la Kremlin, să ajungă în România. Asta e o temere falsă. 

În legătură cu a doua parte, da. Aici cu toţii trebuie să fim îngrijoraţi de starea economică a ţării noastre. Este foarte important! Pentru că pe criza medicală s-a suprapus criza energetică şi acum criza alimentară. Sigur, şi efectele războiului. Problema noastră, dincolo de pericolul general reprezentat de Vladimir Putin, este propriul Guvern. Sau mai bine zis incompetenţa unor miniştri. Nu am nicio îndoială! Mai mult, Guvernul ăsta reprezintă cam tot ce poate da România mai bun acum, fiind format din principalele două partide din ţară, PNL şi PSD. Ori vedem enorm de multe bâlbâieli, inconsecvenţă, absenţa unui program, absenţa unui orizont.

De pildă, preşedintele Klaus Iohannis, la summitul de la Bruxelles, unde a făcut o figură foarte bună pe linie strategică, putea să explice, că era toată lumea importantă de pe planetă acolo, că România are rezerve de petrol şi gaze în Marea Neagră, încă neexploatate. Poate ar fi ajutat toată UE, pentru că rezervele sunt mult peste necesarul României. Dacă se alimentau de acolo 5-6 state, din zona noastră, era o problemă rezolvată pentru un număr de state din UE. Pentru un deceniu, două, până inventăm altă sursă de energie. Nu s-a întâmplat asta. Dacă nu deschizi gura, nu ai cum să pui lucruri pe masă. Biden a pus lucrurile pe masă pentru SUA, s-a semnat acordul, gaz lichefiat. Din nefericire, în România nu are cine să ridice aceste probleme", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel