Franţa: Vestele galbene au reluat protestele, după relaxarea restricţiilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Protestatari din mişcarea vestelor galbene, critici la adresa guvernului, s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, pentru prima dată după relaxarea restricţiile impuse ca urmare a epidemiei noului coronavirus, informează dpa. 

În cursul zilei de sâmbătă, ministrul de Interne Christophe Castaner a reiterat faptul că limita de participare la adunările publice este de 10 persoane. Cu toate acestea, la Paris, Lyon, Marsilia, Montpellier şi Strasbourg, oamenii au mărşăluit pe străzi, deşi într-un număr mult redus faţă de cel de dinaintea epidemiei COVID-19. În capitala franceză, manifestanţii s-au adunat în Place de la Republique, conform informaţiilor furnizate de ziarul Le Parisien.

Poliţia a a declarat că au fost emise mai multe avertismente, iar două persoane au fost arestate. La Toulouse, proprietarii de magazine au chemat la un contra-protest, a informat ziarul La Depeche. Ei nu doresc ca vestelor galbene să li se permită reluarea protestelor in zilele de sâmbătă deoarece acestea le afectează afacerile. De peste un an, mişcarea vestelor galbene a organizat în mod regulat proteste împotriva politicilor de reformă ale preşedintelui Emmanuel Macron.

În lunile anterioare impunerii regimului de restricţii ca urmare a epidemiei noului coronavirus, Franţa a fost zguduită de proteste de masă organizate de sindicate care se opuneau reformei pensiilor. Cele mai stricte restricţii de circulaţie au fost relaxate în Franţa începând de luni, 11 mai, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel