Franks: Problema TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor trebuie rezolvată până la 1 noiembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jeffrey franks, fmi
jeffrey franks, fmi

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, atrage atenţia asupra faptului că problema legată de reducerea TVA la alimentele de bază la 5%  şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei trebuie rezolvată până la 1 noiembrie, data încheierii evaluării FMI în România.

"Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm în timpul acestei misiuni", a spus Franks.  Pe de altă parte, el a adăugat că indicatorii macroeconomici pentru trimestrul al treilea "arată bine".  "Din discuţiile preliminare cifrele pentru trimestrul al treilea arată bine. Ţinta de deficit bugetar a fost atinsă, în anumite limite, şi suntem optimişti în legătură cu ceea ce a mai rămas din acest an", a spus Franks, citat de Mediafax. El a mai spus că ţinta de deficit pentru 2011, de 4,4%, nu va fi modificată.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care a decis reducerea TVA pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, la 5%. Camera era for decizional în această chestiune.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Citeşte şi:

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde: Sunt mândru că deputaţii au votat reducerea TVA

Cezar Preda, despre reducerea TVA: „Nu este adevărat că s-a votat greşit

Mihai Tănăsescu: Scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor nu au fost discutate cu FMI. Trebuie analizate cu grijă, efectele nu se cunosc – VIDEO

Ministrul Muncii, despre reducerea TVA: Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel