Franța: Jean-Marie Le Pen, suspendat din Frontul Național, partid condus de fiica sa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fondatorul Frontului Național, Jean-Marie Le Pen, a fost suspendat din partidul pe care în prezent în conduce fiica sa, Marine Le Pen, potrivit presei franceze. 

Anunțul vine în urma ultimelor declarații inflamatoare ale excentricului politician și a disputei cu fiica sa, șefa Frontului Național. Pozițiile rasiste și xenofobe exprimate public de Jean-Marie Le Pen intră în coliziune cu planul fiicei sale de a schimba imaginea partidului. 

Marine Le Pen a început un proces de cosmetizare a formațiunii sale, considerată una de extremă-dreapta, pentru a-și lărgi baza electorală. Șefa FN plănuiește să candideze la alegerile prezidențiale din 2017.

După ce fondatorul FN a spus că "Holocaustul este un detaliu istoric" și l-a apărat pe mareșalul Petain, Marine Le Pen a cerut audierea tatălui său într-o comisie disciplinară. Fondatorul FN a nu a vrut să se prezinte. "Refuz să merg în fața biroului executiv", a spus el pentru AFP, arătând că nu intenționează să se retragă din viața politică. "Va trebui să mă ucidă", a adăugat el.

Luni, Marine Le Pen a anunțat că i-a interzis tatălui său să mai adopte poziții publice în numele partidului.

Frontul Național. Jean-Marie Le Pen: Poate fiica mea mă vrea mort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel