Fractură în PSD pe tema legii "Big Brother"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În contextul atacului terorist din Paris, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea cere PNL să nu mai conteste legea securității cibernetice, de care România are nevoie. În acest timp, un alt lider social-democrat, Georgică Severin, îl acuză Mihai Răzvan Ungureanu că folosește tragedia din Paris pentru a forța adoptarea "Legii Big Brother", atitudine similară cu cea a lui Zgonea.

Serviciile secrete, oficiali guvernamentali și o parte a presei insistă că atacul terorist din Paris trebuie să ducă la urgentarea adoptării legii securității cibernetice și celei a cartelelor pre-pay. Criticii acuză că o astfel de atitudine este oportunistă, folosind drama francezilor pentru a implementa o lege care încalcă dreptul la intimitate. 

Valeriu Zgonea - "Trei zile de teroare pentru Franța, dar și pentru întreaga Europa. Autoritățile de la Paris au dat cel mai dur examen. Este prea devreme să facem analizele corecte și lipsite de patimă. Un lucru este fără echivoc. Am învățat cu toții o lecție de atitudine civică. Solidaritatea, unitatea și fraternitatea franceză au triumfat și au încurajat autoritățile să-și îndeplinească dificila menire. Aș extinde raționamentul și aș spune că și noi, politicienii grăbiți în reacții de dragul ratingului și al câștigării simpatiei publice cu orice preț, trebuie să învățăm din lecția evenimentelor de la Paris. Invit contestatarii PNL ai legii securității cibernetice la o atitudine rațional politică - în fața acestor pericole toți suntem egali. Reflectați! Amenințările teroriste nu au culoare politică!", a scris șeful Camerei Deputaților pe Facebook.

Curtea Constituțională, decizie care va enerva SRI și DIICOT

Georgică Severin - "Un fost ministru de externe, fost șef de serviciu de informații, fost prim-ministru și actual senator (intrat de pe locul 2), totodată actual consilier al președintelui Johannis (nu înțeleg cum legal și moral este posibil ca președintele să fie consiliat oficial de vicepreședintele unui partid), demonstrează, încă o dată, că nu este decât interfața serviciilor sau, mai bine zis, a conglomeratului politico-militar ce începe să se manifeste pe față și la noi. 
Despre cine este vorba, știți cu toții: Mihai Răzvan Ungureanu zis și MRU. Sau o fi numele de cod, nu știu.
Oricum, respectivul domn, profitând de drama din Franța, a început să execute ordinele primite! Cu o seninătate uimitoare, MRU ne anunță că trebuie să alegem între drepturile noastre cetățenești și siguranța personală! Probabil, cele două elemente nu ar mai fi compatibile dacă MRU și cei pe care-i are în spate, nu știu cu cine, când și unde vorbim, gândim, iubim sau urâm!
Dacă trebuie să fac o opțiune, eu aleg fără șovăire respectarea drepturilor mele civile și constituționale. Voi?", scrie senatorul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel