Frații DEDEMAN, Moldova Farming, pachet preluat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii și fondatorii lanțului de bricolaj și materiale de construcții Dedeman au făcut au preluat un pachet de 20% din acțiunile companiei  Moldova Farming Bacău,  companie care operează suprafețe estimate în jurul a circa 8.000 hectare de teren arabil, potrivit unor date din piață.

Moldova Farming este controlată de distribuitorul de îngrășăminte Comfert Agricultura din Bacău, preluat în urmă cu aproape doi ani de grupul irlandez Origin Enterprises.

Fraţii Pavăl au intrat ca acționari minoritari prin intermediul companiei PIF Industrial Bacău, unde dețin fiecare câte 50% din acțiuni.

Moldova Farming a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 17,3 mil. Lei (3,8 mil. euro) și un profit net de 4 mil. lei (0,9 mil. euro) din activitățile de cultivare a cerealelor.

Frații Pavăl au fost printre cei mai activi investitori români în acest an. În februarie, Dedeman a plătit 2,3 mil. euro pentru preluarea unui pachet de 28,9% din producătorul de blocuri ceramice Cemacon.

Recent, proprietarii Dedeman au cumpărat 0,68% din acțiunile Transelectrica și a ajuns la un pachet de 5,56% din transportatorul național de electricitate, companie controlată de către statul român.

Pachetul Dedeman în Transelectrica are o valoare de piață de aproximativ 25 de milioane de euro, potrivit globalmanager.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel