FR Baschet sare în ajutorul sinistraţilor de la inundaţii şi preia modelul NBA după uraganul Katrina. Toate detaliile acţiunii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: IGSU
Sursa: IGSU
Federaţia Română de Baschet a decis să intervină şi să ajute sinistraţii din zonele afectate de inundaţii, mai ales din judeţul Galaţi, lovit puternic în ultimele zile. Carmen Tocală, preşedintele FRB, afirmă că modelul de urmat este cel al starurilor din NBA de după uraganul Katrina, care a lovit puternic oraşul New Orleans. 

Inundaţiile catastrofale din judeţul Galaţi au dus la afectarea a 6900 de gospodării din 27 de localităţi din judeţ, iar peste 300 de persoane au fost evacuate, şi locuiesc fie în modulele puse la dispoziţie de autorităţi, fie la rude. 7 persoane au decedat până acum din cauza inundaţiilor. 

"Noi avem parteneriat cu CJ Galaţi, la bine şi la greu. Aveam parteneriat pentru dezvoltarea Academiei Regionale de Baschet, dar acum ne alăturăm ajutorării pentru sinistraţi. Am luat legătura cu primarii din comunele afectate. Vom încerca, aşa cum NBA a pus umărul la reconstrucţia oraşului New Orleans, imediat după ce trece furia apelor, să reabilităm şi să reconstruim. Începem cu o grădiniţă, pentru că acei copii au nevoie de ajutor. 

În sălile de sport vom aduna donaţii. Am luat legătura cu Crucea Roşie, ne sfătuim, încercăm să deschidem şi un cont cu cod QR, ca lumea care vrea să facă donaţii să meargă direct spre Crucea Roşie", a declarat Carmen Tocală pentru DC Sport.  

Banii pe biletele de la meciurile din Liga Naţională merg spre sinistraţi 

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a anunţat că va avea o discuţie cu toate cluburile din Liga Naţională de Baschet, atât din zona feminină cât şi din cea masculină, pentru ca încasările din etapa viitoare să meargă spre ajutorarea persoanelor afectate de puhoaiele de apă. 

"Vom vedea dacă toate cluburile vor accepta ca valoarea biletelor să fie însumată şi transmisă către cei care au nevoie mai multă decât noi acum. E vorba de Liga Naţională, masculină şi feminină. Încercăm toate încasările să le dăm mai departe, pentru o etapă. Apoi, vom vedea cât se strânge şi vedem dacă mergem mai departe. Sunt deja persoane care au vrut să ne ajute, i-am pus în legătură cu Crucea Roşie. 

Ne gândim să punem la dispoziţia copiilor şi biciclete pentru a putea merge la şcoală. Ne gândim şi la ajutor pe termen lung, nu doar acum. 

Vrem să dăm şi burse. Îi vom adăposti în săli de sport, evaluăm toată zona şi vedem acolo cum putea crea un minim de confort. Colectăm conserve. Cluburile din zona Aradului, Râmnicu Vâlcea, s-au alăturat deja acţiunilor noastre. Evident, şi echipa din Galaţi s-a alăturat", a mai declarat Carmen Tocală. 

Cluburile de baschet vor amenaja puncte de colectare în sălile de antrenament și în timpul meciurilor. Vor fi colectate următoarele:

- Alimente neperisabile (conserve)

- Aparate electrocasnice mici (plite, reșouri, calorifere electrice, etc)

- Pături, saltele, lenjerii de pat

- Haine, cu accent pe cele pentru copii

- Produse de igienă personală

- Trotinete, biciclete

All Star Game la Galaţi - licitaţie caritabilă 

"Dacă cei mai buni din lume, NBA, au participat după uraganul Katrina la construcţia New Orleans-ului, vom face şi noi asta. Vom încerca să ducem un All Star Game la Galaţi, imediat cum avem posibilităţi, astfel încât fiecare echipă să îşi aleagă să participe la ajutor. Sperăm să putem aduce o rază de soare pentru comunitate. 

Vom strânge tricouri de la jucători, de la jucătorii U20, de la jucătorii din străinătate, pentru licitaţii caritabile. Puterea exemplului este importantă. Ştiu ce înseamnă inundaţii, ştiu ce înseamnă să fii sinistrat, să nu poţi ieşi să cumperi o pâine.

Acum avem nevoie urgent de saltele, pături, perne, dacă vrem să deschidem sălile de sport pentru a duce copiii care au nevoie de asta", a completat Carmen Tocală.  

VEZI DETALIILE COMPLETE PE DCSPORT.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel