FPÖ din Austria cere încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei: Ei sunt motorul prețurilor pentru oamenii și economia din țara noastră
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Partidul Libertății din Austria (FPÖ) cere încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), în prezent cel mai popular partid din Austria, folosește o retorică din ce în ce mai puternică în apelurile sale de a pune capăt sancțiunilor împotriva Rusiei pentru a salva economia și sectorul de producție al țării, conform RMX.

„Sancțiunile au dus la creșterea prețurilor la energie. Celelalte prețuri, fie pentru mâncare, fie pentru locuințe, au crescut și ele. Și nimic nu se va schimba în această situație atâta timp cât aceste sancțiuni Rusiei sunt în vigoare. Ei sunt generatorul prețurilor pentru oamenii și economia din țara noastră”, a declarat vicepreședintele FPÖ, Dagmar Belakowitschalso, care a cerut „vehement” ca sancțiunile Rusiei să fie în sfârșit ridicate.

Partidul arată că chiar și sancțiunile limitate din trecut au costat Europa scump. Într-un studiu al impactului economic al sancțiunilor impuse după anexarea Crimeei în 2014, Institutul Austriac de Cercetări Economice (WIFO) a concluzionat că țările UE au suferit un prejudiciu economic de 30 de miliarde de euro, din care 1 miliard de euro pentru economia austriacă.

De exemplu, o estimare actuală a constatat că sancțiunile Rusiei au costat economia Germaniei 175 de miliarde de euro în 2022.

Cel mai recent apel al FPÖ de a pune capăt sancțiunilor Rusiei vine după ce partidul a cerut un referendum la nivel național pe această problemă, argumentând că populația austriacă ar trebui să decidă dacă sancțiunile ar trebui să fie abolite.

De asemenea, vicepreședintele FPÖ a subliniat că guvernul a înregistrat venituri record din impozite în 2022, în valoare de 105,2 miliarde de euro, ceea ce a fost cu 9,5 miliarde de euro mai mult decât în 2021.

FPÖ cere reduceri de taxe și sprijin sporit pentru populație, care vor fi parțial finanțate de prețuri mai ieftine la energie și bunuri odată ce Austria va elimina sancțiunile împotriva Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel