Fotoreporter acuzat de moartea "subiectului" său
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
o-NY-POST-COVER-570
o-NY-POST-COVER-570

Prima copertă a tabloidului new-yorkez „New York Post”, de marți, a stârnit un scandal imens în Statele Unite, atât în lumea media cât și printre cititori. Ziarul a publicat o fotografie a unui om căzut pe liniile de metrou, în timp ce metroul se îndreapta în viteză spre el, potrivit Reporter Virtual. La câteva clipe după imortalizarea fotografiei, omul a fost ucis de metroul care se apropia.

Tabloidul scrie că victima, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Queens, fusese împins pe linia de metrou de un alt călător cu probleme psihice. Titlul articolului a fost „Împins pe linia de metrou, acest om va muri. CONDAMNAT”. Cititorii au transmis numeroase mesaje publicației în care își exprimau indignarea față de modul în care a acționat fotoreporterul publicației. Ei au afirmat că el ar fi trebuit să sară în ajutorul victimei în loc să facă fotografii care să șocheze și să sporească audiența cotidianului.

Managementul ziarului a anunțat că fotografia nu a fost făcută de un angajat, ci de un fotograf freelancer, R. Umar Abbasi. El a afirmat că a alergat în direcția locomotivei garniturii „declanșând în mod repetat flashul aparatului de fotografiat pentru a atrage atenția conductorului” și că nu putea face mai mult de atât. Cititorii au calificat incidentul ca fiind „dezgustător” și materialul publicat de „New York Post” ca fiind „mizerabil”. NYP este un ziar cunoscut pentru astfel de scandaluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel