FOTO - MAI, decizie de ultimă oră. Poliţiştii din Bucureşti mai aprind girofarul doar după ce anunţă dispeceratul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Photo by Scott Rodgerson on Unsplash
Photo by Scott Rodgerson on Unsplash
Ministerul Afacerilor Interne a decis să pună condiţii şoferilor din Bucureşti la aprinderea girofarului. Decizia intră în vigoare de luni, 17 ianuarie 2022. 

Conform unui document MAI prezentat de Antena 3, poliţiştii din Bucureşti vor trebui, începând de luni, 17 ianuarie, să anunţe prin dispecerat urgenţa, înainte de a mai porni girofarul, fie că vorbim de semnale luminoase, fie de cele sonore. Decizia vine după ce joi, un agent de poliţie din Bucureşti a accidentat mortal o fetiţă de doar 11 ani în Sectorul 1 al Capitalei, chiar pe trecerea de pietoni. 

Iată ce transmite MAI: 

"Şefii tuturor subunităţilor din cadrul DGPMB au obligaţia ca, în cazul în care observă în trafic o autospecială inscripţionată, care se deplasează cu mijloacele de avertizare acustice şi/sau luminoase în funcţiune, să verifice la personalul de serviciu propriu sau, după caz, la personalul principal de serviciu pe DGPMB dacă această deplasare figurează implementată în aplicaţie.. 

(2) În cazul în care deplasarea nu figurează în aplicaţie, şefii prevăzuţi la alin 1 vor întocmi un proces verbal ce va fi înaintat şefului subunităţii în dotarea căreia se află autospeciala, pentru efectuarea de verificări şi dispunerea de măsuri", se arată în documentul prezentat de Antena 3. 

Astfel, prin intermediul unei aplicaţii, şoferii de pe autospecialele din Bucureşti trebuie să înştiinţeze dispeceratul de fiecare dată când vor să folosească girofarul, pentru a fi evitate situaţii precum cea de joi, 13 ianuarie. 

Primele imagini cu accidentul provocat de polițistul din Capitală. Ce au surprins camerele de supraveghere din zonă 

În spațiul public au apărut primele imagini surprinse de camerele de supraveghere, cu accidentul din Capitală, provocat de o mașină a poliției, în urma căruia o fetiță de aproximativ 13 ani a murit, iar alta a fost rănită, aflându-se acum la spital. Realitatea Plus a difuzat imagini care arată momentul impactului, atunci când cele două copile sunt lovite pe trecerea de pietoni.

Filmarea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă și surprind momentul impactului. Cele două fete au încercat să traverseze pe trecerea de pietoni, dar au fost spulberate de mașina de poliție. Pe imagini se observă că autospeciala circula cu viteză și nu se observa ca agentul să fi pus frână. Totuși, toate aceste detalii urmează să fie stabilite de anchetatorii care au făcut cercetări la fața locului.

Acuzațiile lansate de martori la adresa agentului, care, potrivit surselor Realitatea Plus, ar avea 30 de ani, sunt foarte grave. Aceștia spun că polițistul nu le-ar fi acordat primul ajutor fetițelor după ce le-a lovit cu mașina. Ba mai mult, acesta și-ar fi sunat mai întâi colegii, și nu Ambulanța, potrivit martorilor. În plus, tot martorii spun că după ce colegii polițistului ar fi ajuns la locul tragediei, acesta s-ar fi schimbat de uniforma de polițist în haine civile, în spatele unor tomberoane, iar ulterior s-a făcut nevăzut. Mașina de poliție nu ar fi avut pornite semnalele acustice, ci doar pe cele luminoase. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel