Data publicării:

FOTE 2019: Luptătorul Bogdan Pop, locul 5 la Baku

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Luptătorul român Bogdan Pop a fost aproape să aducă delegaţiei ţării noastre prima medalie la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2019, duminică, însă a terminat pe locul 5 la cat. 55 kg, la greco-romane.

Sportivul antrenat de Mircea Constantin şi Cătălin Matache a trecut de spaniolul Samadi Achraf si de lituanianul Grigaliunas, dar a pierdut semifinala cu belarusul Gleb Makarenko, medaliatul cu aur, iar în meciul pentru medalia de bronz a fost învins de rusul Daniil Grigorev, potrivit site-ului COSR.

Tot la greco-romane, la cat. 45 kg, Trandafir Szilagyi s-a clasat pe locul 9, după ce a pierdut în faţa georgianului Davit Gvasalia, în primul tur, la lupte libere, Erik David Gombos (cat. 55 kg) s-a clasat pe 16, după ce a pierdut în primul tur în faţa rusului Magomed-Emi Eltemirov.

La tenis de câmp, Andrei Voican a câştigat în primul tur cu 6-1, 6-3 în faţa suedezului Eldin Nokic, iar Alexia Anca Todoni a dispus cu 6-0, 6-0 de slovena Pia Marija Rebec.

România este reprezentată de 103 sportivi la cea de-a 15-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programată în perioada 21-27 iulie la Baku, capitala Azerbaidjanului. Sportivii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani vor lua startul în întrecerile de atletism, ciclism, gimnastica artistică, handbal, înot, judo, lupte, tenis şi volei, opt dintre cele zece sporturi din competiţie. Gimnastul Gabriel Burtănete a fost portdrapelul României la festivitatea de deschidere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel