"Fotbalul susține viața", turneu ATR. Demers al pacienților, donatorilor și medicilor
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Asociația Transplantaților din România a participat în Bulgaria cu o echipă formată din pacienți, donatori, medici și ex fotbaliști la un turneu de fotbal cu obiectivul: "promovarea donării de organe în scop terapeutic și schimbarea atitudinii publice față de donare". 

Echipă deplasată de ATR la Sofia s-a întors acasă aducând trofeul turneului și diplomele de cel mai bun portar și cel mai bun jucător cu transplant. Componența echipei: Tache Gheorghe - transplant renal, Ciorcan Mircea - transplant renal, Floarea Sorin - transplant renal, Bajan Ion - transplant renal, Pompei David - transplant de cord, Ioniță Valeriu - transplant hepatic, Poaă Valentin - donator, Brașoveanu Vladislav - chirurg transplantolog, Pană Cătălin - ex jucător de fotbal, Gunciu Roberto - ex jucător de fotbal, Cojoc Florin - ex jucător de fotbal, Grigoras Ioan a- ex jucător de fotbal, Stirbets Ioan - ex jucător de fotbal, Tudorache Ștefan - ex jucător de fotbal.

Fair play-ul a fost suveran pe teren, ceea ce a făcut să nu fie nevoie de intervenția medicului echipei dr. Andrei Nica.

Echipei i s-a mai alăturat, pe perioadă desfășurării evenimentului, dl. Nicolae Mircovici - deputat, secretar general al Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Participarea echipei ATR în turneul "Fotbalul susține viața" este rezultatul legăturilor pe care organizația le-a creat de-a lungul timpului cu organizații similare din Europa și din lume. Relațiile cu vecinii se materializează în participarea la evenimente comune cu scopul susținerii reciproce și al schimbului de experiență.

"Sunt mândru că am putut să particip alături de o echipă minunată, cu spirit de învingător și de fair play, echipă ai cărei membrii susțin și desfășoară în mod constant campanii pro donare" a declarat președintele ATR, Gheorghe Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel