Fotbalul românesc fără bani publici, oportunitate sau ameninţare? "S-au găsit tot felul de inginerii..."
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Finanţarea din bani publici a fotbalului a devenit un subiect din ce în ce mai prezent. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a vorbit despre acest lucru la DC Sport şi a spus care sunt pericolele, în cazul în care aceşti bani ar dispărea. 

Întrebat dacă problemele cu plata jucătorilor apar mai des la cluburi finanţate din bani publici, Emilian Hulubei a spus că "nu este o regulă. Sunt la fel şi cele din bani publici şi cele din bani privaţi. Nu poţi face o diferenţă evidentă, să spui că cele mai multe litigii sunt la cluburi finanţate din bani publici. Situaţia e 50-50". 
Dispariţia banilor publici din fotbal, o problemă? 

În ultimii ani, s-a discutat mult despre scoaterea finanţărilor din bani publici din fotbalul mare. L-am întrebat pe Emilian Hulubei dacă fotbalul ar avea de suferit într-un asemenea scenariu. 

"Da, e posibil, pentru că în momentul în care o să dispară banii publici din fotbal... În general, facilităţile făcute pe bani publici de primării, consilii locale, consilii judeţene sunt legate de infrastructură, de alimentaţie, transport, pentru sportivi. La puţine echipe sunt finanţaţi direct jucătorii din bani publici. S-au găsit tot felul de inginerii, şi la nivelul Ligii 1 şi Ligii 2, în care banii publici ajung în salariile jucătorilor, dar e mult de discutat aici", a mai declarat Hulubei. 

Jurnalistul Victor Vrînceanu a criticat prezenţa banilor publici în fotbal recent, şi a dat exemplul clubul CSA Steaua Bucureşti. 

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel