„Fotbalul a fost nemilos”. Declarațiile usturătoare ale lui Modric, după remiza cu Italia
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Va fi greu să-l oprim pe Messi, recunoaşte Luka Modric înaintea semifinalei Argentina - Croaţia/ Foto: Agerpres
Va fi greu să-l oprim pe Messi, recunoaşte Luka Modric înaintea semifinalei Argentina - Croaţia/ Foto: Agerpres
Căpitanul naționalei Croației, Luka Modric, a declarat că „fotbalul a fost nemilos” după ce echipa sa a fost egalată în ultima secundă de Italia, scor 1-1, luni seară, la Leipzig, în etapa finală a Grupei B a Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

„Este foarte stresant, ne-am luptat până la final, dar din păcate fotbalul a fost nemilos cu noi în seara asta, a fost crud”, a spus Luka Modric la conferința de presă. La vârsta de 38 de ani și 289 de zile, Modric a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European, depășind recordul austriacului Ivica Vastic, care a marcat la EURO 2008 la vârsta de 38 de ani și 257 de zile. Modric a fost desemnat și „omul meciului”.

Cu doar două puncte acumulate, Croația trebuie să aștepte pentru a afla dacă se va număra printre cele mai bune echipe de pe locul 3, pentru a spera să se califice în optimile de finală. „Zeii fotbalului nu ne zâmbesc mereu, dar putem fi mândri de felul în care ne-am reprezentat țara în această seară”, a mai spus căpitanul croat în fața presei. „Nu știu unde a găsit arbitrul opt minute de timp adițional”.

Modric a subliniat caracterul imprevizibil al fotbalului: „Fotbalul este așa încât de multe ori te face să zâmbești, dar uneori te întristează foarte tare, așa cum a fost cazul astăzi”. Acesta a fost probabil ultimul său turneu major alături de selecționata țării sale. „Mi-ar plăcea să continui să joc pentru totdeauna, dar va veni un moment când va trebui să-mi agăț ghetele. Voi continua să joc, nu știu însă pentru cât timp”, a adăugat Modric.

Italia, campioana europeană en titre, s-a calificat in extremis în optimile de finală ale EURO 2024 după remiza de la Leipzig. Modric a deschis scorul în minutul 55, după ce ratase un penalty cu un minut mai devreme. Squadra Azzurra a egalat în ultima fază a meciului, prin Mattia Zaccagni (90+8).

În optimile de finală, Italia va avea ca adversară selecționata Elveției, ocupanta locului secund în Grupa A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel