Fotbalistul Sergio Aguero, în lacrimi. Și-a anunţat retragerea din cauza problemelor cardiace - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotbalistul Sergio Aguero, în lacrimi. Și-a anunţat retragerea din cauza problemelor cardiace - Video / Foto: Agerpres
Fotbalistul Sergio Aguero, în lacrimi. Și-a anunţat retragerea din cauza problemelor cardiace - Video / Foto: Agerpres
Atacantul argentinian Sergio Aguero, care evolua la echipa spaniolă de fotbal FC Barcelona, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din cariera de jucător profesionist ca urmare a unor probleme cardiace descoperite în urmă cu o lună, informează AFP. 

În lacrimi şi cu vocea tremurândă, Aguero a anunţat finalul carierei sale înîntr-o conferinţă de presă pe Camp Nou.

'Această conferinţă a fost convocată pentru a vă anunţa că am decis să încetez fotbalul profesionist', a spus 'Kun' Aguero. 'Corpul medical mi-a spus că cea mai bună decizie de luat este să-mi închei cariera de jucător', a adăugat jucătorul de 33 de ani. 'Sunt foarte mândru de cariera mea, a fost un vis înfăptuit. Am vrut doar să fiu un fotbalist profesionist, nu mă gândeam că voi ajunge să joc în Europa', a mărturisit Aguero, care a precizat că decizia de a pune capăt carierei a luat-o în urmă cu circa zece zile.

Aguero, care a sosit în vară la FC Barcelona, după despărţirea de echipa engleză Manchester City, a disputat doar cinci meciuri în tricoul 'blaugrana'.

VIDEO

Aguero a acuzat dureri în zona toracică, în cursul partidei dintre Barcelona şi Alaves, disputată pe 30 octombrie

El a marcat singurul său gol pentru Barca în ultimul derby cu Real Madrid, pe Camp Nou. Atacantul argentinian a acuzat dureri în zona toracică, în cursul partidei dintre Barcelona şi Alaves (1-1), disputată pe 30 octombrie. În urma controalelor medicale la care a fost supus ulterior, Aguero a fost informat că problemele sale cardiace ar putea fi incompatibile cu practicarea sportului profesionist, după cum au anunţat ziarele catalane la momentul respectiv, scrie Agerpres.

VEZI ȘI Încă un fotbalist s-a prăbuşit pe teren. A primit îngrjiri pe gazon 10 minute, înainte să fie urcat în ambulanţă

Pe 1 noiembrie, Barcelona a dat publicităţii un comunicat în care anunţa că fotbalistul sud-american va fi indisponibil timp de trei luni, perioadă în care va fi evaluată 'eficacitatea tratamentului pentru a decide procesul de recuperare'.

VEZI ȘI VIDEO | Momente GROAZNICE la EURO 2021. Christian Eriksen, leşin pe teren

În vârstă de 33 ani, Sergio Aguero este cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester City, la care a evoluat timp de un deceniu (2011-2021), reuşind să înscrie 260 de goluri în 390 de meciuri. El a îmbrăcat de 101 ori tricoul selecţionatei Argentinei, pentru care a marcat 41 de goluri. 

VEZI ȘI Scene de groază la Dinamo - Rapid. Alexandru Răuță s-a prăbușit pe teren. A fost urcat în ambulanță cu mască de oxigen / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel