Urmărește emisiunea live
Fotbaliştii nevaccinaţi nu vor mai putea juca în Serie A în acest sezon
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Guvernul italian anunţă măsuri drastice pentru limitarea răspândirii infecţiilor COVID-19. Astfel, fotbaliştii sunt şi ei vizaţi. 

“Sportivii care refuză să se vaccineze nu vor putea să mai joace în acest sezon. Pandemia este o situaţie foarte dinamică şi nu ne permitem să irosim toate sacrificiile făcute în ultimii doi ani. Am făcut o delimitare clară în decret între cei care sunt vaccinaţi şi cei care decis să nu se vaccineze. Să nu uităm că opt din zece paturi de la terapie intensivă sunt ocupate de nevaccinaţi.

Sper că pe stadioane va creşte simţul responsabilităţii, pentru că am văzut recent prea mulţi suporteri fără măşti. Avem nevoie să facem sacrificii împreună. Alte ţări au luat măsuri mai dure, şi-au închis stadioanele, însă noi credem că reducerea gradului de ocupare la 50% va fi o măsură suficientă, atât timp cât regulile sunt respectate”, a declarat Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, citat de Football Italia.

Presa italiană, citată de Digisport, notează faptul că decizia luată de Guvernul de la Roma poate avea un impact semnificativ asupra desfășurării competițiilor europene: Liga Campionilor, Europa League, Europa Conference League, dar și play-off-urile pentru Cupa Mondială, din martie 2022.

Nu se știe deocamdată dacă adversarele echipelor italiene vor putea să joace pe teritoriul italian fără un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

Nici Liverpool nu mai acceptă jucători nevaccinaţi 

“Mi s-a pus această întrebare la ultima conferinţă de presă şi nu m-am gândit la asta, sincer să fiu. Probabil a fost greşeala mea, pentru că evident nu suntem aproape de aducerea vreunui jucător. Dar de atunci m-am gândit la asta şi da, va fi un factor care va influenţa. Categoric.

Să ne gândim la situaţia noastră. Dacă un jucător nu este vaccinat, el este o ameninţare constantă pentru noi toţi. El nu vrea să fie o ameninţare, bineînţeles, nu se gândeşte: ‘Dumnezeule, nu îmi pasă de alţii’. Însă este. Aşa că trebuie să găsim diferite scenarii. El trebuie să se schimbe în alt vestiar, trebuie să mănânce în altă sală, trebuie să folosească alt autocar, trebuie să se deplaseze oriunde cu o maşină diferită.

Din punct de vedere organizatoric, este un haos. Dacă vrei să respecţi protocolul, este incredibil de greu să o faci. Dacă trebuie să ne deplasăm într-o ţară pentru meciuri internaţionale, la întoarcere el trebuie să se autoizoleze”, a spus Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel