Fotbal: Marco Reus (Dortmund), votat cel mai bun jucător al sezonului în Germania
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Marco Reus, căpitanul vicecampioanei Borussia Dortmund, a fost votat cel mai bun fotbalist al sezonului în Bundesliga, a indicat marţi Sindicatul german al jucătorilor profesionişti (VDV), citat de presa internaţională.

Marco Reus, un internaţional german în vârstă de 30 de ani, atacant sau mijlocaş ofensiv, a obţinut 31,4% din voturi. Autor a 17 goluri în actualul sezon, el a mai obţinut această distincţie în 2012 şi 2014. Reus a fost urmat de atacantul sârb al lui Eintracht Frankfurt, Luka Jovic, cu 20,9% din voturi, şi de marea speranţă a lui Bayer Leverkusen, Kai Havertz (12,4%).

Real Madrid a anunţat marţi că l-a transferat pe Luka Jovic, iar mutarea va fi oficializată după ce atacantul va trece cu bine vizita medicală. Cel mai bun antrenor, cu 41,8 % din voturi, este austriacul Adi Huetter, care a dus-o pe Eintracht Frankfurt în semifinalele Europa League şi pe locul 7 în campionat. Huetter a fost urmat de Florian Kohfeldt, tehnicianul lui Werder Bremen, cu 15%, şi de Friedhelm Funkel (Fortuna Dusseldorf), cu 9,8%.

Cel mai bun transfer a fost ales un coechipier al lui Marco Reus, englezul Jadon Sancho, venit de la Manchester City. Sancho a avut 51% din voturi. Iată cum arată echipa ideală a sezonului în Bundesliga: Peter Gulacsi (RB Leipzig) - Nico Schulz (Hoffenheim), Niklas Suele (Bayern Munchen), Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt), Joshua Kimmich (Bayern Munchen) - Marco Reus (Borussia Dortmund), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund) - Luka Jovic (Eintracht Frankfurt), Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel