Fotbal feminin: Emmanuel Macron - Această Cupă Mondială va schimba totul
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat succesul de care se bucură Cupa Mondială de fotbal feminin ediţia 2019, găzduită de ţara sa, informează presa franceză.

"Trăim o revoluţie. Pentru sportul feminin, lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel ca până acum", a spus Macron într-o declaraţie pentru France Info, pe stadionul din Lyon, înaintea finalei dintre selecţionatele Statelor Unite şi Olandei.

Şeful statului francez a precizat că "nu a fost surprins" de popularitatea de care se bucură această competiţie în rândul publicului.

"Nu am fost surprins. Le-am spus jucătoarelor că această Cupă Mondială de fotbal va schimba totul. Trebuie acum să ajutăm cluburile să poată primi tinere fete. Vom ajuta federaţia şi ligile pentru a face acest lucru. Trebuie să creăm capacităţi pentru primirea copiilor", a mai spus Emmanuel Macron.

Peste un milion de bilete au fost vândute pentru meciurile Mondialului feminin de fotbal, primul găzduit de Franţa, peste 75% dintre tichete fiind achiziţionate de către francezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel