Fotbal: Fabio Cannavaro rămâne antrenorul echipei Guangzhou Evergrande
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul internaţional italian Fabio Cannavaro va rămâne, deocamdată, în funcţia de antrenor al echipei chineze de fotbal Guangzhou Evergrande, dar a fost somat să redreseze situaţia de către conducerea clubului, informează AFP.

Fabio Cannavaro, fost câştigător al Balonului de Aur, în vârstă de 46 de ani, a fost înlocuit în urmă cu o săptămână de căpitanul echipei, Zheng Zhi, presa locală făcând referire chiar la concedierea sa. Conducerea clubului, lider în campionatul chinez, a luat această decizie după egalul (2-2) cu modesta Henan Jianye, un rezultat decepţionant care reduce avansul său în fruntea Superligii chineze la doar un punct.

Totodată, Guangzhou Evergrande a fost întrecută cu 3-0 în semifinalele Ligii Campionilor Asiei de formaţia japoneză Urawa Reds, după ce echipa chineză câştigase această competiţie în 2013 şi 2015. Fabio Cannavaro a revenit pe banca tehnică, dar numai după ce a declarat că a 'avut o profundă reflecţie personală' asupra performanţelor sale într-un raport înaintat conducerii clubului. Într-o postare duminică seara pe contul oficial dintr-o reţea de socializare chineză, clubul a criticat 'slaba capacitate (a lui Fabio Cannavaro) de a îndrepta greşelile sale, precum şi controlul insuficient de strict al jucătorilor'.

'Dacă vă faceţi meseria, să o faceţi cât mai bine puteţi', i-a transmis Xu Jiayin, preşedintele lui Evergrande, grupul imobiliar proprietar al clubului. Fostul internaţional italian a sosit la club în noiembrie 2017, înlocuindu-l pe antrenorul brazilian Luiz Felipe Scolari. Dacă va fi concediat de clubul din Guangzhou, aceasta ar fi pentru a doua oară, după ce a mai pregătit echipa în perioada 2014-2015, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel