Data actualizării:
Data publicării:

Atletico Madrid a smuls egalul în derby-ul cu Real

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Derby-ul madrilen dintre Atletico Madrid și Real Madrid, disputat duminică seara pe stadionul Metropolitano, a fost marcat de un final dramatic, cu un gol egalizator venit în ultimele momente ale jocului. 

Real Madrid, care deschisese scorul prin fundașul brazilian Eder Militao în minutul 64, părea să aibă controlul asupra partidei. Cu toate acestea, echipa lui Diego Simeone a reușit să smulgă un punct în extremis, grație unei reușite a atacantului argentinian Angel Correa în minutul 90+5.

Partida nu a fost lipsită de momente tensionate. În minutul 69, jocul a fost întrerupt din cauza comportamentului nesportiv al suporterilor gazdelor, care au aruncat obiecte pe teren, vizându-l pe portarul Realului, Thibaut Courtois, fost jucător la Atletico între 2011 și 2014. Din cauza acestui incident, arbitrii au decis să trimită ambele echipe la vestiare pentru aproximativ un sfert de oră, timp în care oficialii au evaluat situația și au luat măsuri pentru reluarea partidei în condiții de siguranță. După pauza neprevăzută, jocul a continuat fără alte probleme majore.

Real Madrid a dominat o mare parte din meci și a reușit să deschidă scorul prin Eder Militao. Fundașul brazilian, unul dintre cei mai constanți jucători din defensiva madrilenilor, a finalizat cu capul o lovitură liberă executată de Luka Modric, aducând avantajul pentru „galactici”.

Cu toate acestea, Atletico Madrid nu a renunțat la luptă, iar insistențele lor au dat roade în minutele adiționale ale meciului. Atacantul Angel Correa a profitat de o neînțelegere în apărarea Realului și a reușit să trimită mingea în plasă, salvând un punct pentru echipa sa și declanșând bucuria fanilor din Metropolitano.

Rezultatele etapei și clasamentul

Rezultatul de 1-1 din derby-ul madrilen a fost doar unul dintre momentele palpitante ale etapei a opta din La Liga. În meciurile precedente, FC Barcelona a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața Osasunei Pamplona, scor 2-4, iar Real Sociedad a trecut categoric de Valencia CF cu 3-0. În plus, Athletic Bilbao a remizat 1-1 cu Sevilla, în timp ce Betis Sevilla a obținut o victorie târzie cu 1-0 împotriva Espanyol Barcelona, grație golului marcat de Lo Celso în minutul 85.

Internaționalul român Andrei Rațiu a fost integralist pentru Rayo Vallecano în meciul lor împotriva Leganes, terminat la egalitate, 1-1. Rațiu continuă să impresioneze în La Liga, fiind un element cheie în defensiva echipei sale.

Înaintea ultimei partide a etapei, dintre Villarreal și Las Palmas, clasamentul din La Liga arată astfel:

FC Barcelona – 21 puncte

Real Madrid – 18 puncte

Atletico Madrid – 16 puncte

Athletic Bilbao – 14 puncte

Mallorca – 14 puncte

Villarreal – 14 puncte (un meci mai puțin)

Osasuna – 14 puncte

...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel