Data publicării:

Fotbal: Liga spaniolă, amendată cu 250.000 de euro de agenţia pentru protecţia datelor

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp
Liga spaniolă de fotbal a fost amendată cu suma de 250.000 de euro de către Agenţia naţională pentru protecţia datelor (AEPD) pentru faptul că nu a informat utilizatorii aplicaţiei sale oficiale în legătură cu faptul că aceasta poate activa microfoanele smartphone-urilor şi poate localiza utilizatorul, relatează Reuters.

La Liga a afirmat, într-un comunicat publicat marţi, că întotdeauna s-a supus regulamentelor legate de protecţia datelor şi a negat că ar fi încălcat legea.

La Liga este în dezacord total cu această decizie, respinge sancţiunea impusă, pe care o consideră injustă, nefondată şi disproporţionată, considerând că AEPD nu a făcut eforturile necesare pentru a înţelege cum funcţionează tehnologia, se arată în comunicat.

Drept urmare, vom contesta decizia la tribunal, pentru a demonstra că acţiunile noastre au fost întotdeauna responsabile şi în concordanţă cu legile, precizează liga spaniolă de fotbal. Aplicaţia oficială La Liga a fost descărcată de peste 10 milioane de ori, menţionează Reuters

La Liga a precizat că tehnologia o ajută în lupta sa de durată cu pirateria, care o costă circa 400 de milioane de euro pe an pierderi în drepturi comerciale şi audiovizuale. Organizaţia a subliniat că tehnologia nu permite ascultarea vocilor şi conversaţiilor utilizatorilor aplicaţiei. La Liga a acuzat şi faptul că decizia AEPD violează transparenţa, deoarece utilizatorii aplicaţiei sale trebuie să îşi dea de două ori acordul pentru ca microfoanele smartphone-urilor să fie activate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel