Data publicării:

"Fostul șef de la sală" de la Adevărul vrea exclusivități de la cetățeni

Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
grigore cartianu
grigore cartianu

Grigore Cartianu, într-un Cartianu motivează acțiunea sa ca făcând parte din categoria "jurnalism cetățenesc". Iată întrebările, exact cum apar pe site-ul publicației:

• La ce liceu a studiat Cătălin Nistor?

• Dacă a absolvit o facultate, care e aceea?

• Cu ce se ocupă la UniCredit Ţiriac Bank?

• A mai avut ieşiri ciudate sau violente?

• Cine sunt şi unde locuiesc părinţii săi?

Jurnalismul cetățenesc, pe care Cartianu îl invocă, a fost mai degrabă practicat de către o victimă a agresiunii și de  prietenii acesteia care au distribuit poza agresorului pe Internet. Ceea ce Cartianu vrea să obţină este o intervenţie în viața personală a lui Cătălin Nistor și a familiei acestuia. Este un îndemn la delaţiune, un mod pentru ziar de a obţine exclusivități care nu mai au rost din moment ce inculpatul a fost arestat.

În interesul cetățenesc mai degrabă ar fi starea drumurilor, de ce crește preţul benzinei, nu elemente pitorești din viaţa unui agresor cu probleme psihice sau emoţionale.

Cât despre formularea "fost șef de sală", aceasta îi aparține lui Andrei Pleșu care l-a numit astfel pe Cartianu în motivarea plecării sale de la Adevărul.

Citește și:

De ce pleacă Andrei Pleşu de la Adevărul

Dinescu îi cere lui Patriciu demiterea lui Cartianu- ”un profitor al Revoluției”

Mandat de arestare pentru bărbatul care a produs panică în tramvaiul 41Elvis a recunoscut de ce a înțepat femeile: Încerca să le atragă atenţia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel