Fostul post Acasă TV, azi PRO2, îşi ia înapoi numele de botez. După 5 ani, redevine "Acasă", aşa cum a rămas în memoria telespectatorilor iubitori de telenovele şi poveşti de viaţă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Aşa va arăta noul logo AcasăTV Foto: YouTube
Aşa va arăta noul logo AcasăTV Foto: YouTube
Fostul post de televiziune Acasă TV, "televiziunea anilor buni" aşa cum o numesc mulţi şi care acum se numește PRO 2, va trece printr-o schimbare majoră și va reveni la denumirea inițială de Acasă.   

Românii îşi amintesc de Acasă TV ca făcând parte din "anii de aur", când internetul nu era "tras" în toate casele, nu aveam smartphone-uri, nici Netflix, nici Amazon Prime iar YouTube-ul era la început în ţara noastră. Aşadar, nu aveam foarte multe posibilităţi de delectare dar aveam un post care difuza telenovele româneşti şi emisiuni cu oameni simpli şi poveşti simple. Conducerea trustului a decis o reîntoarcere la "cele vechi". Aşa se face că fostul post de televiziune Acasă TV își va schimba din nou denumirea, după ce în urmă cu 5 ani a fost rebotezat sub numele de PRO 2. 

Postul Acasă TV a devenit inițial popular datorită telenovelelor difuzate, care au contribuit la o audiență considerabilă din partea pasionaților de astfel de producții. Pe postul PRO 2, dar și pe PRO TV a început să ruleze, deja, un promo în care este anunțată noua schimbare și revenirea la denumirea de Acasă. Nu este totuși menționat când anume a avea loc marea schimbare. Un alt post din trustul PRO, care va suferi o modificare similară, este fostul Sport.ro, actualmente PRO X, ce va fi denumit PRO Arena. Demersul implică anumite proceduri legale, în special acordul CNA, pentru implementarea noilor denumiri ale posturilor de televiziune, așa cum s-a întâmplat și în 2017. 

Acum cinci ani, trei dintre cele mai importante televiziuni ale trustului PRO, Acasă TV, Acasă Gold, Sport.ro au trecut printr-o schimbare radicală de imagine, când și-au schimbat numele și au devenit PRO 2, Acasă Gold, respectiv PRO X. Tot la acel moment cinci televiziuni şi-au schimbat siglele. 

Acasă TV, primul post care a difuzat telenovele românești

Acasă TV a fost la un moment dat unul dintre cele mai de succes posturi tv din România și a difuzat primele telenovele românești, printre care se numără Lacrimi de iubire, Numai iubirea, Regina sau Aniela, toate devenind preferatele publicului. Acasă TV a ajutat şi la lansarea şi popularizarea mai multor vedete de astăzi, printre care Adela Popescu, Dan Bordeianu, Răzvan Fodor, Cabral şi alţii. În paralel, se difuzau şi emisiuni pe format asemănător cu "Surprize, surprize", cunoscuta emisiune "De 3 X femeie" cu Mihaela Tatu sar şi rubrici cu subiecte sensibile ca Poveştiri adevărate. În 2013, apăruse un zvon conform căruia Acasă TV ar urma să fie vândut, în contextul în care Adrian Sârbu avea să mai ocupe doar pentru un an postul de director executiv al CME. Trustul PRO a dezmințit la acea vreme aceste informații și, ca urmare, Acasă TV a trecut printr-un proces de rebranding. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel