Revoltător: Foști angajați, somați să returneze ultimul salariu primit în 2017, care nici nu a fost plătit la timp
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Peste 100 de foști angajați ai unei fabrici de confecții închise din Brăila au fost obligați să înapoieze ultimul salariu.

Peste 100 de foști angajați ai unei fabrici de confecții închise din Brăila au fost somați să înapoieze ultimul salariu primit în 2017, conform Agerpres.

Astfel, pe motiv că a fost încălcată legislația pentru acordarea de bani din Fondul de garantare, angajații fostei societăți SC Roasmill Confection SRL au fost înștiințați în scris de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă că trebuie să înapoieze ultimul salariu primit în anul 2017. Acestei sume i se adaugă dobânzile și penalitățile aferente, cumulate în ultimii trei ani, iar, în caz contrar, vor fi executați silit.

Salariile erau oricum mizere

„M-am trezit acasă, acum, la începutul anului, cu un plic în care mi se cere să dau înapoi ultima lichidare pe luna aprilie 2017, pe care am primit-o cu întârziere, prin poștă, la câteva luni după ce s-a închis fabrica. Au trecut trei ani de atunci şi ei vin acum şi ne spun să le dăm banii înapoi. În afară că e o anomalie, vorbim despre niște bani dați pentru o muncă pe care noi am prestat-o, nu ni s-au dat degeaba. Ce treabă avem noi că sunt nereguli în acte? Cerem să ni se facă dreptate, şi aşa am avut niște salarii de mizerie, care nu au fost plătite la timp, acum ne mai scot şi datori", a spus o fostă angajată a fabricii.

Salariu de 1.000 de lei, restituire de 1.300 de lei

În deciziile primite de foștii angajați ai Roasmill se arată că „perioada pentru care s-au achitat creanțele salariale nu se situează în intervalul de referință de 3 luni imediat anterioare deschiderii procedurii de insolvență. Perioada pentru care Fondul de garantare putea prelua şi plăti creanțele salariale ale angajatorului SC Roasmill Confection SRL se raportează exclusiv la data deschiderii procedurii insolvenței, respectiv 15 noiembrie 2016, şi nu la data deschiderii procedurii de faliment, respectiv 21 martie 2017".

Un angajat care a primit în 2017 un salariu de aproximativ 1.000 de lei trebuie să returneze, în prezent, 1.300 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel