Data publicării:

Fost tenismen ucrainean, pe câmpul de luptă. Le-a spus copiilor că merge la un turneu de tenis

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Sergiy Stakhovsky (36 de ani), tenismen ucrainean retras din circuitul ATP la începutul acestui an, a mers în Ucraina pentru a lupta contra Rusiei. Acesta le-a spus copiilor săi că va merge la un turneu de tenis. 

"A fost o decizie groaznică. Nici acum nu știu cum am luat-o. A fost foarte dificil pentru copiii mei. Ei nici măcar nu știu că sunt aici. Nu înțeleg ce înseamnă acest război. Sunt prea mici să știe. Sper că nu va trebui să apelez la armă, dar știu să trag și o voi face dacă va fi cazul.

Este o diferență mare pentru armata noastră, acum simte că nu este singură, dar să fim și realiști. Au fost opt ani de război cu Rusia, despre ce s-a vorbit în tot acest timp? Nimeni nu credea că se poate întâmpla așa ceva și s-a întâmplat.

Niciun lider european nu este gata să ajute, să lupte în Ucraina pentru un viitor și o Europa mai bună. Dacă Ucraina cade, noi vom opune rezistență. Dar, să fim sinceri, Rusia are o populație de 140 de milioane de oameni. Va fi imposibil să mai rezistăm mult", a explicat fostul tenismen, conform Mundo Deportivo. 

Vasil Lomaşenko, fostul campion mondial de box, s-a alăturat unui batalion de apărare ucrainean

Fostul campion mondial de box Vasil Lomaşenko a anunţat, duminică, într-o postare pe Facebook că va participa la luptele cu armata rusă, care a lansat o ofensivă militară în Ucraina, alăturându-se unui batalion de apărare de lângă Odesa, informează Agerpres, citând cotidianul L'Equipe.

După patru zile de la lansarea ofensivei militare în Ucraina, numeroşi sportivi ucraineni s-au alăturat ţării lor pentru a lupta în faţa invaziei. După tenismanul Serghei Stahovski, foştii boxeri Vitali şi Vladimir Kliciko sau fostul campion mondial al greilor Olexandr Usik, Vasil Lomaşenko s-a alăturat şi el forţelor ucrainene de apărare a ţării.

Lomaşenko, fost campion mondial WBA şi WBO la categoria uşoară, a postat o fotografie în uniformă militară pe contul său de Facebook.

"Batalionul de apărare teritorială din Belgorod-Dnestrovski (din apropiere de Odesa) a fost format şi armat. Boxerul Vasil Lomaşenko face parte din el", a scris fostul boxerul în postarea sa.

Lomaşenko (34 ani) a cedat centura mondială în octombrie 2020 în faţa lui Teofimo Lopez. De atunci, pugilistul ucrainean a câştigat două meciuri şi, conform ESPN, el este în negocieri pentru un nou meci pentru titlu, cu australianul George Kambosos, care a recuperat titlurile WBA, IFB şi WBO de la Lopez în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel