Fost patron de Liga 1, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Gsp.ro prezintă, miercuri, un caz incredibil. Un fost patron din Liga 1 de fotbal a României a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 26 de ani de închisoare. Motivul care a dus la condamnarea acestuia este unul șocant: a îngropat oameni de vii.

Sergiu Băhăian, fost patron al echipei Gloria Buzău, a fost condamnat, miercuri, la 26 de ani de închisoare, în dosarul de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals.

În iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa - au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward Mărculescu, Dan Iovan, George Oprea. Aceștia erau acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Nu e la prima condamnare

La 25 noiembrie 2012, Băhăian a fost condamnat la zece ani de detenţie într-un alt dosar, pentru o înşelătorie în care a căzut victimă o familie. Legătura dintre Sergiu Băhăian, capul reţelei mafiote acuzate de o serie de crime abominabile, şi Gloria Buzău a început pe 24 august 2009. Atunci, omul de afaceri a preluat de la Costel Bucur pachetul majoritar de acţiuni al echipei. Totul s-a făcut printr-o firmă de apartament din Mediaş, TK Invest SRL, patronată de mâna dreaptă al lui Băhăian, Eduard Mărculescu. Se pare că persoana care a intermediat tranzacţia e un afacerist din Buzău, Ionel Turturică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel