Data actualizării:
Data publicării:

Fost director Gazprombank, Igor Volobuev: Moartea oligarhilor ruși nu a fost o sinucidere

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Un fost director de la Gazprombank, companie deținută de Rusia, a spus că nu crede că moartea recentă a celor doi oligarhi ruși s-a datorat sinuciderii.

Vladislav Avaev, fost oficial de la Kremlin și fost vicepreședinte al Gazprombank, soția și fiica sa au fost găsiți morți în apartamentul lor din Moscova pe 18 aprilie. La fel și Serghei Protosenya, fostul manager al gigantului energetic rus Novatek, soția și fiica sa au fost găsiți morți într-o casă din Spania o zi mai târziu.

Poliția a considerat că ambele păreau a fi cazuri de crimă-sinucidere

Cu toate acestea, Igor Volobuev, care a spus că și-a părăsit rolul la Gazprombank pentru a lupta în războiul din Ucraina natală, crede că toți aceștia au fost asasinați. ”Nu cred că acestea au fost sinucideri”, a declarat el pentru site-ul ucrainean liga.net, citat de News Week.

"Este greu de crezut că Avaev și-a împușcat fiica de 13 ani, soția și s-a sinucis. În opinia mea, aceasta este o sinucidere în scenă. Cred că a fost ucis", a spus el. Volobuev a adăugat că moartea lui Avaev s-ar putea să fi fost ”înscenată pentru că s-ar putea să fi știut prea multe”.

"Situația cu Protosenya este foarte asemănătoare. Toate aceste povești sunt ciudate. Nu cred că este o sinucidere," a spus Igor Volobuev.

Doi oligarhi ruși, găsiți morți alături de familiile lor

Vladislav Avaiev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort luni în apartamentul său din Moscova. Bărbatul prezenta o plagă împușcată, a anunțat agenția de știri rusă de stat Tass.

Departamentul de investigații din Moscova nu a menționat numele victimelor în declarația publică despre acest caz, dar Tass a precizat că o sursă anonimă a confirmat identitatea acestora și spun că ar fi fost vorba despre soția și fiica. Sursa a ma declarat că Avaiev și-a ucis soția și fiica după care s-ar fi împușcat.

Anchetatorii au scris în declarația lor că acordă prioritate teoriei conform căreia Avaiev și-a împușcat soția și fiica, iar apoi s-a împușcat singur. 

La mai mult de 3.000 de kilometri depărtare, în Spania, un alt oligarh, Serghei Protosenia, a fost găsit spânzurat, cu soția și fiica sa înjunghiate mortal, a relatat canalul de televiziune spaniol Telecinco. Cadavrul său a fost găsit marți, a relatat publicația spaniolă El Punta Vui.

El a fost găsit cu un cuțit pătat de sânge și cu un topor lângă el, a relatat Telecinco.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel