Candidat USR-PLUS la Consiliul Local Sector 1: Cei 1000 de lei promişi de Armand nu vor fi daţi niciodată. Îşi arată incapacitatea organizatorică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand
Iulian Hatmanu, fost candidat la Consiliul Local Sector 1 din partea USR-PLUS în 2020, lansează critici dure la adresa primarului Clotilde Armand, după ce aceasta a anunţat că va da 1000 lei fiecărui cetăţean al sectorului în această iarnă. 

"Ați auzit că Clotilde Armand vrea să-i dea 1000 lei lui Becali. Nu numai lui, vrea să dea 1000 lei fiecărui cetățean al Sectorului 1.

Din păcate, nu este o glumă. Este o găselniță de a-și face cunoscute problemele cu care se confruntă ea in sector. Acești bani cu care momește atenția nu vor fi dați niciodată pentru că încalcă legea 273/2006 a bugetului public.

Art. 15: Prin politicile bugetare locale se poate realiza ajutorarea unităților administrativ-teritoriale, precum şi a persoanelor fizice aflate în situație de extremă dificultate, prin alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local.

Nu toți cetățenii sectorului 1 sunt in extremă dificultate. Ba unii sunt bine merci multimilionari. Și nici suma propusă pentru distribuire nu este în fondul de rezervă bugetară. Suma vehiculată reprezintă aproximativ 25% din bugetul anual al Sectorului.

Prin propunerea făcută primarul Sectorului 1 nu face altceva decât să-și arate incapacitatea organizatorică și de gestionare a proiectelor mari. Este o metodă mercantilă de victimizare.

Știu foarte bine motivele invocate. Într-adevăr, în sectorul 1 PNL și PSD, prin circul făcut la ședințele de Consiliu Local încă de când exista colaborarea PNL USR, acționează împotriva dezvoltării sectorului. Revin totuși la primar și aștept răspunsul la două întrebări:

Știa că PNL sunt hoți atunci când a mers la ei pentru a obține susținerea candidaturii de primar?

Ce a promis că dă PNL-ului pentru susținere și ce a dat după ce a devenit primar?

Am senzația că furtuna culeasă acum este doar vântul semănat în 2020", a scris Iulian Hatmanu pe un grup de Facebook dedicat susţinătorilor REPER, partid rupt din USR-PLUS.

Clotilde Armand, ”pomană electorală“ de 1.000 lei. Chirieac: Să organizeze un safari pentru omorârea șobolanilor

Primăria sectorului 1 a iniţiat, prin edilul Clotilde Armand un proiect local, prin care toți cetățenii cu vârsta peste 18 ani din acest sector din București vor primi un ”tichet anticriză” în valoare de 1.000 lei. Valoarea totală a proiectului este de total 200 de milioane lei, bani care au fost economisiți de la operatorul de salubritate, potrivit anunțului primăriei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut un schimb tăios de replici cu Alexandru Dumitriu (USR), în studioul România TV, pe marginea acestui subiect.

“Sper Consiliul Local să oprească acest act înspăimântător de populism!“, a spus Chirieac.

“Dar de ce este populistă această măsură? Consiliul local funcționează, adoptă ce propune primarul sau orice altceva? Dar oamenii aceia carora le dai nu contribuie și ei cu taxe...?“,  a spus Alexandru Dumitriu, USR.

“Dacă ai surplus la buget, redu taxele, lasă privatul să intre pe acest culoar...“, a intervenit moderatoarea Lili Ruse.

“Din acei 200 de milioane pe care spune doamna Armand că i-a economisit, poate se scad cei 50 de milioane cheltuiți anapoda, fapt spus de onorabila Curte de Conturi. Dar cu acei bani asfaltează străzile, face școli sau să organizeze un safari pentru omorârea șobolanilor în Parcul Herăstrău! Dânsa vorbește serios?  Această propunere nu are cum să treacă în CL!. Doamna respectivă nu are legătură cu realitatea.“, a spus Chirieac.

“Avem acum niște bani salvați din infracțiunile pe care le-a făcut PNL cu salubrizarea... E o presiune enormă pe doamna Armand...Acum, spuneți că nu trebuie să fie ajutați cetățenii sectorului 1..“ a mai spus Dumitriu.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel