Data publicării:

Fost campion la box, în comă după o altercație. Radu Leca (psiholog): ”Nu se pot apăra, fiindcă ei sunt considerați având pumnii ca arme”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo
Un bărbat, fost campion național de box, se află în comă după ce a fost implicat într-o altercație.

Daniel Borgovan, fost campion național de box din Bistrița, se află în comă după ce a fost bătut și ar fi fost împins sau a căzut pe scări în urma altercației cu un grup chemat să aplaneze conflictul dintre boxer și fosta sa concubină, scrie Realitatea Plus. Sportivul s-ar fi certat cu mama copilului său, iar în discuție ar fi intervenit prietenul fostei concubine.

”A spus că a venit el în stare de ebrietate şi că a vrut să arunce copilul pe geam. Şi ea şi-a chemat ajutoare. S-au încăierat între ei. Există dovezi din câte ştiu că nu sunt leziuni numai din căzătură, ci sunt leziuni şi lovituri puternice de mână de om. Eu cred că a fost o gaşcă organizată”, a spus mama sportivului, citată de Realitatea Plus.

Leca: ”Nu se pot apăra, fiindcă ei sunt considerați având pumnii ca arme”

”Avem de a face cu o noțiune care este prezentă în interiorul structurii transgeneraționale a poporului român: mândria și furia.

După ce se pronunță divorțul, cel care ia locul tatălui, devenind tatăl vitreg, are de multe ori, în prezența tatălui biologic accese de furie. Unele sunt normale, în tot ceea ce înseamnă parametri psihoemoționali limitați. Altele sunt exacerbate.

Acum, dacă tatăl biologic vine și vizitează copilul, aducând mai multe obiecte, aceștia reacționează. În acest caz, avem de-a face cu un sportiv, campion, sportiv de performanță, care dacă ar fi reacționat din punct de vedere sportiv ar fi făcut lucruri dure și foarte dure, respectiv că m-am apărat.

Sub această egidă a etichetei de sportiv, campion de box, i-ar fi adus un dosar penal. Ei nu se pot apăra, fiindcă ei sunt considerați având pumnii ca arme. Și nu a reacționat, posibil. și a ajuns să fie aruncat de mai mulți bărbați, de la etajul patru la etajul trei, intrând în comă.

Divorțul reprezintă cea mai importantă noțiune traumatizantă, atât pentru un copil, cât și pentru familia lui”, a explicat psihologul Radu Leca la Realitatea Plus.

A fost deschis dosar penal

”Cercetările sunt continuate de către polițiști, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie și lovire sau alte violențe”, a afirmat Paul Rodilă, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud, citat de Știrile Pro TV.

”Pacientul este internat la secția ATI neurochirurgie. Are numeroase traumatisme, fracturi, este intubat, ventilat mecanic, în comă indusă medicamentos”, a declarat Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Județean Bistrița, potrivit sursei menționate. 

Citește și: Alina Morar-Zamoșteanu, psihoterapeut, despre impactul terapiei asupra familiei: ”Produc o modificare la nivelul întregului sistem”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel