Fose septice în loc de canalizare. Florin Roman (PNL): Nu pot să spun că este ideea mea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
PNL vrea să renunțe la canalizare și să introducă o fosă septică la 20-30 de case. Ce spune Florin Roman, după anunțul făcut astăzi.

"Nu pot să spun că este ideea mea. Este ideea unor primari cu care eu am discutat, din zona Munţilor Apuseni, care au spus "domnule, noi, care avem 16 cătune, pentru a realiza lucrarea de canalizare se ridică undeva la 25-30 de miliarde de lei vechi". Şi atunci noi am preferat să mergem pe un sistem de fose septice, aşa cum se întâmplă în zona de munte din Austria şi din Elveţia, unde aceste fose sunt conectate la depozitul centrul, de acolo se adună partea de levigat, după care se transportă la staţia de epurare. Costul pentru o asemenea fosă, cu tot ceea ce înseamnă partea de conducte, merge undeva, pe piaţa liberă, la echivalentul a 10.000 de euro. Ori, într-o comună cu zece sate s-ar rezolva o problemă, util şi ieftin", a declarat Florin Roman, la Antena 3.

"Nici la șez lucrurile nu sunt grozave"

"Dacă vă uitaţi în declaraţia mea, mă refer strict la zona de munte. Dar nici la șez lucrurile nu sunt grozave. De exemplu, anul trecut, cunosc cel puţin la mine în judeţ două situaţii unde s-au realizat lucrări de canalizare şi gradul de branșare nu depăşeşte 40%. Vorbim de localităţi aşezate de-a lungul DN-ului. Unul dintre motive este cel legat de preţul racordului şi branşamentelor care sunt destul de costisitoare", a mai spus deputatul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel