Forţele NATO în România, suplimentate. Angel Tâlvăr: Prezenţă militară și din partea Sloveniei în 2024
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: MApN
Foto: MApN
Ministrul Apărării, Angel Tilvăr, a vorbit despre suplimentarea forțelor NATO în România.

Ministrul Apărării, Angel Tilvăr, a vorbit despre suplimentarea forțelor NATO în România, în anul 2024.

"Pe lângă militarii americani pe care îi avem la Mihail Kogalniceanu, avem 1,700 de militari din Franţa la Cincu, împreună cu militari din Luxemburg, Belgia şi Olanda.

Mă aștept ca la jumătatea lui 2024 să avem o prezenţă militară si din partea Sloveniei şi alţi 200 de militari italieni. Totodată şi Spania va contribui cu militari în România.

De asemenea, şi noi am crescut prezenţa militară în Kosovo cu 134 de militari. La misiunea din Bosnia Herţegovina, unde noi suntem principalii contributori, avem peste 400 de militari", a mai spus Angel Tîlvăr la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Război în România? Răspunsul ministrului Apărării Angel Tilvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: 2023 a fost un an complicat din punct de vedere securitar

Întrebat cum s-a văzut anul 2023 din punctul de vedere al apărării, ministrul Angel Tîlvăr a spus că a fost un an complicat.

"2023 a fost un an complicat din punct de vedere securitar pe care îmi place să cred că România l-a trecut cu bine. Vor fi provocări şi în acest an. Sunt lucruri care ţin de efectele invaziei neprovocate şi profund ilegale pe care Rusia a făcut-o împotriva Ucrainei. Iar România ca parte a celei mai puternice alianțe politico-militare şi-a adus contribuția la menţinerea unui climat de stabilitate şi de pace în această zonă dar şi în ţara noastră", a spus ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel