Forțele de ordine federale din SUA, îngrijorate de extremiștii domestici încurajați de asaltul asupra Capitoliului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Protestatarii au asaltat Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie
Protestatarii au asaltat Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie
Forțele de ordine din Statele Unite ale Americii avertizează că extremiștii domestici sunt încurajați de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie și pot ataca la rândul lor ceremonia de inaugurare a președintelui Joe Biden sau alte evenimente din 2021.

Conform CNN, agențiile federale americane aveau deja sarcina monumentală de a apăra Washington D.C. în următoarele zile, iar amenințarea extremiștilor domestici complică și mai mult situația. Jurnaliștii televiziunii americane au înțeles că forțele de ordine federale au cerut de urgență asistență pentru a apăra capitala SUA, prin mai multe comunicate către partenerii locali.

„Pătrunderea violentă în clădirea Capitoliului SUA este foarte probabil parte a unui trend în care extremiștii exploatează proteste, demonstrații și marșuri pașnice sau alte tipuri de adunări ca prilej pentru violență bazată pe ideologii și activitate criminală”, se arată în comunicatul comun al agențiilor de informații federale din SUA. „De la atac, retorica violentă din online privind inaugurarea a crescut, iar unii cer «justiție»” pentru protestatara împușcată în Capitoliu, se mai arată în documentul intern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel