(VIDEO) Forțele armate turce au ucis 184 de teroriști în timpul operațiunii ”Claw-Sword” în Siria și Irak
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube TIMES NOW
Sursa Foto YouTube TIMES NOW
Turcia a desfășurat operațiunea aeriană „Claw-Sword” în nordul Irakului și Siria, care a implicat peste 50 de avioane și 20 de drone.

Forțele armate turce au ucis 184 de teroriști în două zile de operațiune aeriană ”Claw-Sword” în Siria și Irak, a anunțat luni ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, potrivit TASS.

"De la începutul Operațiunii Claw-Sword, 184 de terorişti au fost uciși cu ajutorul aeronavelor și al focului de la sol. Potrivit estimărilor noastre, această cifră va crește. Vom continua lupta până când ultimul terorist va fi distrus", a transmis Ministerul turc al Apărării.

În noaptea de 20 noiembrie, Turcia a desfășurat operațiunea aeriană ”Claw-Sword” în nordul Irakului și Siriei, care a implicat peste 50 de avioane și 20 de drone. Raidurile au fost efectuate pe locurile de desfășurare ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este interzis în Turcia, și ramurile sale din Siria, Forțele Naționale de Apărare. Ministerul turc al Apărării a declarat că operațiunea a avut succes, menționând că principalele baze și locuri cu concentrații dense de teroriști au fost eliminate.

Potrivit presei turce, luni, avioanele de vânătoare turcești F-16 au reluat atacurile asupra regiunilor siriene, după ce orașele de graniță turcești au fost atacate din Siria.

Citește și:

Erdoğan amenință că va invada Siria

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că dorește să meargă dincolo de atacurile aeriene și să lanseze o operațiune terestră în Siria, după ce o rachetă a czut în Turcia, într-un oraș de la granița cu Siria.

De asemenea, președintele turc și-a reafirmat avertismentele că cei care atacă Turcia vor plăti scump, la o zi după ce forțele Ankarei au lansat raiduri aeriene asupra bazelor grupărilor kurde din nordul Siriei și Irak.

„Nu se pune problema ca această operațiune să se limiteze doar la o operațiune aeriană”, a declarat Erdogan reporterilor la întoarcerea în Turcia din Qatar, unde a participat la deschiderea Cupei Mondiale FIFA.

„Autoritățile competente, ministerul nostru de apărare și șeful de stat major vor decide împreună nivelul de forță care ar trebui să fie folosit de forțele noastre terestre”, a spus Erdogan.

„Am avertizat deja că îi vom face să plătească pe cei care ne atacă teritoriul”, a adăugat el.

O rachetă venită din Siria a ucis mai multe persoane în Turcia

O rachetă lansată de pe teritoriul sirian a ucis cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, într-un oraș de graniță din Turcia.

Acea lovitură a survenit la o zi după ce Turcia a efectuat raiduri aeriene împotriva bazelor grupărilor militante kurde din nordul Siriei și Irakului, despre care a spus că au fost folosite pentru a lansa atacuri „teroriste” pe teritoriul turc.

Raidurile peste noapte care vizează în principal pozițiile deținute de forțele kurde siriene în nordul și nord-estul Siriei au ucis cel puțin 31 de persoane, conform grupului de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel